המחלקה הווטרינרית בבת ים בשיתוף יחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות והיחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות, הרבנות הראשית לישראל ויחידת השיטור העירוני יצאו במבצע מיוחד, וביצעו ביקורת בעסקים ברחבי העיר.
2 צפייה בגלריה
הבשר שנתפס בבת ים
הבשר שנתפס בבת ים
הבשר שנתפס בבת ים
(צילום: המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים ויחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות)

במהלך המבצע המשותף נתפסו כ- 500 ק"ג בשר שאינו ראוי למאכל אדם. הממצאים שנמצאו בביקורת הם בשר שפג תוקפו, בשר ללא רישיון יצרן וללא סימון כנדרש בחוק שמקורו לא ידוע ובשר במצב צבירה שאינו תקין שאופן אחזקתו בוצע בניגוד להנחיות ועלול לסכן את בריאות הציבור.

איך תזהו בשר לא תקין?


במחלקה הווטרינרית נותנים כמה עצות חשובות: יש לבדוק את אופן מקור הבשר על פי תווית, ובמידת הצורך לפנות למשווקים עצמם ולשאול לגבי תוקף המוצר והאריזה. במידה וישנו ממצא חריג בעיני הצרכן ניתן לפנות למחלקה הווטרינרית בבת ים לבירור.

2 צפייה בגלריה
הבשר שנתפס בבת ים
הבשר שנתפס בבת ים
הבשר שנתפס בבת ים
(צילום: המחלקה הווטרינרית בעיריית בת-ים ויחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות)

ד"ר פרי קורל, מנהלת מחלקה ווטרינרית בעיריית בת ים: "המחלקה הווטרינרית תמשיך לפעול באכיפה מוגברת למען בריאות הציבור בעסקים השונים ברחבי העיר, יחד עם כלל הגורמים המקצועיים הרלוונטיים".
בתגובה לפניית "מיינט בת ים" בבקשה לפרסם את שם העסק שבו התגלה הבשר המסוכן, התקבלה התגובה הבאה מעיריית בת ים: "לא ניתן למסור מידע יש פה פגיעה בחוק הגנת הפרטיות והנושא עוד בחקירה".