מורגן גריידי (47) לא התכוונה להתעמת עם אף אחד. היא זיהתה צורך, והחליטה לנקוט ביוזמה מבורכת ולהקים "פינה טובה" המיועדת לתרומות לנזקקים ברחוב הרצל בבת ים. אז נדהמה לגלות שלא תוכל לעשות זאת באופן חוקי. היא אפילו הוזהרה מקנסות. איום שהיא אינה חוששת ממנו, וממשיכה לעשות טוב למען נזקקי העיר.
2 צפייה בגלריה
מורן גריידי
מורן גריידי
מורן גריידי
(צילום: פרטי)
"הפינה הטובה" נולדה לפני מספר חודשים כאשר גריידי גילתה שבכניסה לרחוב הרצל 74 בבת ים פועל מועדון למבוגרים, ומולו זרימה לא מעטה גם של משפחות נזקקות. בתחילה תלתה במקום מספר בגדים והניחה משחקים ונעליים. אז ראתה שהכל נלקח, והחליטה כמה ימים לאחר מכן לשים באותה פינה בגדים נוספים. גם הם נעלמו חיש מהר.
"רציתי לעשות פינת נתינה מוכרת", מספרת גריידי. "אפילו ביקשתי מהעירייה אם היא יכולה לשים שלט, אבל ענו לי מהעירייה שהם לא מסכימים להקים פינת נתינה, כי זה גורם לבלגן, נראה כמו שוק, לכן מי שרוצה בגדים יכול לפנות לחנויות של ויצ"ו וכדומה. אני לא בעד החנויות האלה, כי גם שם צריך לשלם כמה שקלים, ופה אני פשוט מניחה את זה – והכל בחינם".
מה קורה לבגדים ולחפצים שאת מניחה שם?
"בפסח האחרון הנחתי הרבה מאוד צלחות וכוסות. אני גרה מול הפינה, ומציצה ומסתכלת מדי פעם כדי להבין למה אנשים זקוקים יותר, ורואה גם את סוג האנשים שמחפשים, ואפשר לראות שהם לא לוקחים הכל. אלה אנשים טובים שלוקחים רק מה שהם צריכים, ומה שהם לא צריכים, הם משאירים לאנשים אחרים. זה כל היופי, רק חבל לי שאין לזה אישור".
לדבריה, גריידי ניסתה לפנות לעירייה בכמה ערוצים שונים כדי להפוך את הפינה הזו (שם או במקום אחר) לחוקית, אך הבינה שהגורמים הרשמיים לא מברכים על הרעיון.
"נציגי העירייה אפילו הזהירו אותי, 'שיש לך מזל שהשכנים לא מתלוננים, כי אם הם יתלוננו, את תוכלי אפילו לקבל קנס'. אז אני עושה את זה בלי אישור שלהם, כי אני באמת חושבת שיש פה אינספור משפחות נזקקות מהאיזור, והעובדה כשאני מניחה את זה פה בכניסה של הרצל 74, ובצורה מכובדת – הכל נחטף", היא אומרת.
היא אף מספרת כי היא מניחה ותולה את הבגדים והמצרכים רק בימים מסויימים, "בדרך כלל בימי חמישי או בימי שבת אחר הצהריים - אחרי שהשמש יורדת, וכמעט בכל הפעמים לא נשאר דבר אחרי דקות ספורות, אנשים פשוט לוקחים הכל, כי אנשים באמת זקוקים לדברים".

2 צפייה בגלריה
הפינה הטובה
הפינה הטובה
הפינה הטובה
(צילום: פרטי)

גריידי שגרה סמוך לפינת הנתינה ברחוב הרצל בבת ים, תמיד הייתה פעילה חברתית ונאבקה למען מעוטי היכולת. היא נולדה בבת ים וחייתה בעיר עד גיל 28, ואז התחתנה עם צרפתי ועברה להתגורר עמו בצרפת. לפני יותר מעשור, הקימה יחד עם שתי חברות את קבוצת הפייסבוק "תרומות ומעשים טובים", המונה כיום כ-55,000 אלף חברים. הקבוצה נועדה לעזור למשפחות נזקקות ולכאלה שידם אינה משגת. "זו לא קבוצת מסירות רגילה. המטרה שלה היא שהתרומות שנמסרות בה יועברו ישירות ולנזקקים בלבד", היא מסבירה.
לפני ארבע שנים חזרה להתגורר בבת ים. כיום היא עובדת בלשכת הרווחה בתל אביב כרכזת מיצוי זכויות, אך את כל זמנה הפנוי משקיעה בגיוס כספים למען נזקקים, תרומות ומעשים טובים. "גם בצרפת ניהלתי את קבוצת תרומות ומעשים טובים, כי הקבוצה זה מביאה הרבה שידוכים בין תורמים לבין נזקקים, והצלחתי לגייס ולהביא לא מעט כספים מאנגליה ומצרפת לישראל".

קראו גם:

למרות ההתנגדויות והמכשולים בדרך גריידי לא מתכוונת לוותר על הפינה הטובה שהקימה: "החלום שלי, שעיריית בת ים תיתן לי מקום שבו אוכל להניח ולחלק את כל התרומות שמגיעות לנזקקים. זה כל כך כיף לדעת שהדברים האלה באמת מגיעים למי שזקוק לו".
מעיריית בת ים נמסר בתגובה כי, "ישנן תיבות מסירה ייעודיות למסירת בגדים הפזורות ברחבי בת ים, וכן ניתן לפנות לחנויות ויצ"ו וללשכת הרווחה".