סוף המאבק. עיריית בת ים החליטה לפצות צנחן מתלמד שנפל לפני מספר שנים בחוף הנכים בעיר, נפצע והפך לנכה.
3 צפייה בגלריה
התרסק בחוף בת ים
התרסק בחוף בת ים
התרסק בחוף בת ים
(צילום המחשה: canva)

לא מדובר במקרה יחיד. ביום שישי שעבר, צעיר כבן 20 נפצע באורח בינוני-קשה בנפילה מצוק ליד חוף הגולשים בבת ים. בחודש מאי האחרון, צנחן רחיפה בן 39 התרסק על צוק בחוף סי פאלאס בבת ים. גם לפני כעשור, צנחן רחיפה בן 47 שיצא מכיוון חוף הנכים, נפצע בינוני בבת ים לאחר שנחת ברחוב ירושלים בעיר.
אולם סאגה אחת שנמשכת מזה שמונה שנים בבית המשפט, סוף סוף הגיעה לקצה. כאמור, לפני קצת פחות מעשור ובמהלך היום האחרון של הדרכה מעשית, חניך בקורס רחיפה התרסק במהלך פעילות בחוף הנכים בבת ים. החניך של בית הספר "עגור" המריא מן הגבעה הסמוכה לחוף עם מנצח רחיפה לא ממונע. לאחר זמן קצר, המצנח קרס והצנחן התרסק על צלע הגבעה.
כתוצאה מהתאונה הוא נפצע קשה, ונקבעה לו נכות לצמיתות בשיעור של 63%. החניך נאלץ לעבור שלושה ניתוחים ברגלו, תקופות אשפוז ארוכות, ובמשך כשלושה חודשים היה מרותק לכיסאות גלגלים, ובמשך שנתיים נוספות נעזר בקביים בעת הליכה.

3 צפייה בגלריה
מזירת האירוע בחוף בת ים
מזירת האירוע בחוף בת ים
זירת התאונה בשבוע שעבר בחוף בת ים
(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)

בתוך כך, החניך פנה לבית המשפט המחוזי בלוד אשר דן בתביעה במהלך השנים האחרונות, ורק החודש קיבל בפסק הדין את טענות באי כוחו של התובע, עורכי הדין נתנאל בירן ואיילת זינגר, וקבע כי התאונה התרחשה עקב רשלנותו של בית הספר לצניחה "עגור", ששלח את התובע לצניחה ברוח מסוכנת עם מצנח פגום.
בפסק הדין נקבע, כי הבעלים של בית הספר העלים מזירת התאונה את המצנח ואת מכשיר הקשר, וגם השפיע על העדים לאירוע (שני חניכים נוספים בקורס) שלא להעיד. כמו כן, בעליו של בית הספר לא בדק ולא תיעד ביומן הפעילות את תנאי מזג האוויר.
עוד קבע, כי המקרה אירע גם בשל רשלנותה של הרשות לתעופה אזרחית. השופט קבע, כי הרשות נהגה ברשלנות כאשר לא בדקה אם "עגור" הפסיק את פעולתו בעקבות שלילת רישיונו, ושלא נקטה הליך מתאים כדי לאכוף את החלטתה ולדאוג לכך שבית הספר יפסיק להכשיר תלמידים בתחום. יתרה מכך, נקבע כי על רשות התעופה האזרחית הייתה צריכה לפרסם אזהרה שבה היא מיידעת את הציבור בנוגע לשלילת הרישיון.

3 צפייה בגלריה
חוף סי פאלאס בבת ים
חוף סי פאלאס בבת ים
חוף סי פאלאס בבת ים
(צילום: קובי קואנקס)

התביעה הוגשה תחילה גם נגד עיריית בת ים, שבחופיה אירעה התאונה, אולם לדברי עורכי הדין בירן וזינגר, העירייה בחרה שלא להוסיף חטא על פשע והגיעה עם התובע להסכם פשרה, בלי להמתין לפסק הדין, ובמסגרתו פיצתה את החניך הצנחן ב-150 אלף שקלים.
בסיכומו של דבר, נקבע בפסק הדין כי "עגור"' נושא ב-80% מהאחריות לנזקים שנגרמו לתובע, ואילו רשות התעופה האזרחית נושאת ב-20%, ולפיכך ישלמו יחד כשני מיליון שקלים.
עו"ד איילת זינגר, שייצגה את החניך-הצנחן: "עיריית בת ים הייתה מודעת שמתקיימים שיעורי צניחה בחופי הים שלה. היא לא גידרה את המקום, לא תלתה שלטים ולא ניסתה למנוע את שיעורי הצניחה הללו. מעצם המודעות שלה לנושא זה, חלה עליה אחריות משפטית".
מעיריית בת ים נמסר: "נעשתה פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט ומטעמי חיסיון אנו לא יכולים להתייחס לגופו של עניין".
תגובת רת"א ובית ספר "עגור" יתפרסמו כשיתקבלו.