חודש ינואר מסתיים עם מזג אוויר שלא מאפיין חורף טיפוסי. מה צפוי לנו בסוף השבוע? האם בכל זאת ירד עלינו מעט גשם? לפניכם התחזית המלאה לפי השירות המטאורולוגי הישראלי.
2 צפייה בגלריה
גשם בבת ים
גשם בבת ים
מחכים לגשם בבת ים
(צילום המחשה: canva)

יום חמישי 30/01


מזג האוויר בבת ים לרוב בהיר. תחול עלייה קלה בטמפרטורות בעיקר בהרים ובפנים הארץ, והן יהיו גבוהות מהרגיל לעונה. הלילה יהיה לרוב בהיר, אבל לקראת הבוקר יתכן שיגיע אלינו גשם מקומי - בעיקר לאורך מישור החוף. הטמפרטורות בעיר ינועו בין 13 בשעות הלילה ל-20 בשעות הצהריים.

יום שישי 31/01


מזג האוויר בבת ים יהיה מעט חורפי ומעונן. צפוי לרדת גשם מקומי, ובצפון הארץ (אולי גם אצלנו) יתכנו סופות רעמים יחידות. תהיה גם ירידה בטמפרטורות, אבל אל תצפו למזג אוויר חורפי אירופאי, כי הן עדיין גבוהות מהרגיל לעונה. המעלות בעיר: 11°-19°

קראו גם:

יום שבת 01/02


מזג האוויר בבת ים יהיה מעונן חלקית. לא צפוי גשם, וגם לא שינוי משמעותי בטמפרטורות. המעלות בעיר: 13°-19°. לא ממש יום לצאת לשחייה בים, אבל בהחלט מתאים לטיול קצר ליד החוף.

יום ראשון 02/02


מזג האוויר בבת ים יהיה מעונן חלקית, אבל העננים יהיו גבוהים ושוב תחול עלייה בטמפרטורות, והן יהיו גבוהות ממה שצפוי בדרך כלל בעונת החורף ובמיוחד בחודש פברואר. המעלות בעיר: 12°-20°
ומה מחכה לנו בהמשך השבוע? לפי התשקיף שני ושלישי יהיו מעוננים ויתכן גם גשם, אבל לאחר מכן נראית התבהרות. נכון לרגע זה לא נראית מערכת גשם גדולה שמתקרבת אלינו, אבל עדיין מוקדם מדי לדעת.


2 צפייה בגלריה
מעונן, אבל עדיין חם בבת ים
מעונן, אבל עדיין חם בבת ים
איפה הגשם בבת ים?
(צילום המחשה: canva)

מה גורם ליובש?


לפני שנה בתקופה זו נכנסנו לרצף של 15 ימי גשם ואילו השנה בקושי מגיע אירוע גשם קצר לאזורנו. מדוע זה קורה?
בשירות המטאורולוגי הישראלי מסבירים: "על מנת שיווצרו משקעים משמעותיים בישראל נדרש עילוי של אוויר, אי יציבות שתאפשר לאוויר העולה להוסיף לעלות ולייצר עננות מפותחת ורוח מכיוון הים (רוח עם רכיב מערבי) שתסיע את העננות אל תוך היבשה וכן תכניס לחות. התנאים האלה מושגים בדרך כלל כאשר אפיקי רום נמצאים במזרח הים התיכון.
"במצב זה, אוויר קר בשכבות הגבוהות חודר אל מזרח הים התיכון מצפון ומגביר את אי היציבות באטמוספירה (התקררות מהירה עם העליה בגובה) ובנוסף, האפיק מייצר בקדמתו שקעים שהם המנוע העיקר לעליית אוויר ולחדירת לחות.
"בעונות 'תקינות' יש תעבורת אפיקים סדירה במחזוריות של מספר ימים, ולכן לרוב אחת לשבוע (פחות או יותר), מגיע אפיק לאזורנו בתנועה כללית ממערב למזרח. לעתים הוא עמוק ומביא אויר קר צפוני במיוחד עד כדי שלג בפסגות ההרים, ולעתים מתון יותר עם רוחות קלות וגשם פחות משמעותי. לעתים האוויר הקר משתהה באזורנו זמן רב ונוצרים מספר שקעים בזמן שהותו כאן אך לעתים הוא חולף מזרחה תוך פחות מיממה.
"יובש ממושך בשיא החורף נגרם בעיקר מ"רמה חוסמת". במקרה שכזה אפיק רחב שוהה למשך זמן ממושך במערב או מרכז הים התיכון (ככל שהאפיק רחב כך התנועה שלו מזרחה מועטה יותר), ולכן אנו נמצאים זמן רב ממזרח לאותו אפיק, כלומר ברמה שמייצרת אצלנו יציבות, אינה מאפשרת יצירת משקעים משמעותיים ולעיתים אף גורמת לטמפרטורות גבוהות מהרגיל.
"יש גם מקרים בהם אפיקים מתפתחים דווקא מעט ממזרח לנו, ואז הרוחות צפוניות וקרות אבל המיקום המזרחי מדי לא מאפשר היווצרות שקעים בים התיכון, וכך מתקבל חורף קר עם מיעוט משקעים, דגם שהיה מתרחש מפעם לפעם בעבר ולא פקד את אזורנו מאז בצורת 2007/8".