לפני כשנה נכרתה חורשת עצים ברחוב ניסנבאום בבת ים עבור הרכבת הקלה. רגע לפני שנעלמה, הספיק הצלם החובב, מיכאל פלג, לתעד אותה. מאז הוא עובר בעיר ובמסע אישי מצלם עצים שעלולים בקרוב להתחלף בבטון. התגלית שלו: באיזה עץ בעיר מסתתרים פני אדם?
שנים רבות ניהל מיכאל פלג מבת ים, חנות לפיתוח תמונות בנתניה. "אז הלהיט היה פיתוח תמונות תוך שעה", הוא צוחק. "הפילם היה מאוד יקר, ולפני שצילמת תמונה היית חושב מאתיים פעם, היום הדילמה נעלמה, ובזכות העובדה שאפשר לצלם מה שרוצים, גיליתי את העצים", הוא מסביר.
פלג, אמן חובב שבקרוב יחגוג את יום הולדתו ה-66, החל בציור אבנים ועצים, "עץ זית ואבן במבט מקרוב בנויים באותה צורה", ומשם עבר לצילום.
"הדוגמנים", הראשונים היו עצי גינה קטנה ברחוב הרב ניסנבאום בעיר. "צילמתי וצילמתי, ואז גיליתי שלט שמודיע שבקרוב הם ייהרסו עבור הרכבת הקלה". הוא החליט שאם לא יוכל למנוע את העקירה, ישמר את הזיכרון.
משם צמח אוסף העצים שלו, והוא כולל עצים מכל בת ים. חלקם על תוואי הרכבת הקלה, אחרים עצים יוצאי דופן שאולי עברתם לידם אך לא הבחנתם עד כמה. "עץ תמיד מספר סיפור. הוא בדרך כלל נמצא כאן הרבה לפנינו, ואם בוחנים את הגזע והענפים מגלים הרבה מאוד פריטים ורמזים".
כך גילה בגן הי"א ברמת הנשיא עץ שבתוכו מסתתר היפופוטם, עץ אחר שבגזעו מסתתר סנאי, "ועץ שאם מסתכלים עליו בשעת בין ערביים מגלים פנים מסתכלות עלייך".
העץ האהוב עליו, והמצולם ביותר, הוא זה שניצב בין תחנת הדלק לקניון בת ים ברחוב רזיאל. "זה עץ שנמצא שם כבר עשרות שנים. שרד את בניית הקניון והרחוב סביבו, ואני מקווה שבני האדם יתנו לו להמשיך ולצמוח בשלווה".
לפניכם חלק משדרת העצים הבת ימית, כפי שנתפסו בעדשת מצלמתו. כתבו לנו מה התמונה האהובה עליכם.