בראש השנה ובעיקר ביום כיפור נוהגים רבים מתושבי בת ים להגיע לבתי הכנסת, ולא רק אליהם. בשנים האחרונות, ובעיקר מאז ימי הקורונה, החל בעיר נוהג תפילה גם במתנ"סים ובמתחמים ציבוריים אחרים, כאלה שבשגרת היומיום אינם מיועדים להתכנסות ותפילה.
2 צפייה בגלריה
מתפללים בית כנסת
מתפללים בית כנסת
בעבר התפללו גם במתנ"ס
(צילום המחשה: shutterstock)
השנה הוציאה רשות הכבאות הוראה חד משמעית שעוררה כעס בקרב מתפללים רבים. ההוראה אוסרת על תפילה במקומות שאינם בתי כנסת. אחד המקומות שנאסרו לתפילה הוא אחד המתנ"סים המרכזיים בעיר, שם התבשרו המתפללים במפתיע שהשנה לא יוכלו להגיע ולהתפלל ביום כיפור.
"10 שנים אנחנו מתפללים שם", סיפר אחד מתושבי האזור ל"מיינט בת ים" והוסיף: "פתאום שבוע לפני כיפור באים ומודיעים שהשנה אי אפשר. זה לא הגיוני". תושב אחר הוסיף בכעס ואמר: "מרחיקים את היהודים מהנגישות של התפילה בימים הנוראים, במקום לקרב מרחיקים. הרי לא כל אחד יכול להגיע לבית כנסת מרוחק ביום הצום. זה פשוט רוע לב. לאן הגענו כאן במדינת היהודים?".

קראו גם:

2 צפייה בגלריה
תפילה בבית כנסת בבאר־שבע. "יש מקום לכולם"
תפילה בבית כנסת בבאר־שבע. "יש מקום לכולם"
תפילה רק בבית הכנסת
( צילום המחשה בלבד: הרצל יוסף)

בדיקת "מיינט בת ים" העלתה שלמרות הכעס המובן, לא מדובר בהוראה שרירותית או כזו שנועדה להרחיק יהודים מתורתם אלא דווקא בהנחיית בטיחות חשובה שנועדה למנוע אסון.
מרשות הכבאות הוסבר כי מדובר בהוראה שיצאה לכלל הרשויות בישראל:
"הריני להביא לידיעתכם שרשות הכבאות אינה מאשרת הסבת מקומות / שינוי יעוד להתקהלות בתי תפילה ללא הגשת תכנית בטיחות והיתר מתאים. אין זה משנה אם מדובר על הסבה לצרכי חגי תשרי בלבד ואף שאינה קבועה היא מחייבת את כלל האישורים. בכל מקרה שיעשה שימוש במבנה שאינו על פי ייעודו מהוה הפרה של חוקי תכנון ובניה והוראות כיבוי אש", לשון ההודעה.
גורם בכבאות אף הדגיש שהסיבה שמותר להתפלל אך ורק בבתי תפילה ולא בכל מקום אחר נועדה לשמור על חייהם של המתפללים: "אם במתנ"ס מותר 100 איש למשל, לצורך פעילות שוטפת של חוגים, ופתאום יבואו 500 איש להתפלל - כבאות אש לא ערוכה לזה. בבתי כנסת ערוכים לזה".