"אספנו פסולת מהרחוב ויצרנו מתקן משחקים קסום". תושבי שכונת גורדון בבת ים יכולים להיות גאים בעצמם. במו ידיהם הם אספו, יצרו, צבעו, קישטו והפכו את אחת הפינות האפלות בפארק השכונתי למקום שמח וצבעוני. הכל בעזרת פסולת ממוחזרת,יצירתיות ורצון טוב.
קראו גם:
הכל החל לפני כשנה, אז יצא קול קורא של המשרד להגנת הסביבה והיחידה לקיימות ואיכות הסביבה בעיריית בת ים, שקרא לתושבים להציע רעיונות שמשלבים בין קהילה למחזור ואיכות הסביבה.
הרעיון קסם לאשת החינוך והפעילה החברתית, שרה אשר, משכונת גורדון בבת ים. "הרעיון לחבר בין קהילה לעשייה סביבתית תמיד משך אותי ואני כל הזמן מחפשת פעילויות שיסייעו לנו ליצור קהילה מעורבת בשכונה שלנו"אני מאוד מאמינה שחיזוק כישרונות של ילדים בתחומים כמו ספורט ואומנות מסייעים ללמידה והעצמה אישית וזה תחום שיקר ללבי אז היה לי ברור שאני רוצה לקחת בזה חלק".
אשר ביקשה להקים פסל סביבתי מפסולת ממוחזרת בפינה שבפארק בראוור שבשכונה, והבחירה לא הייתה מקרית "מדובר בפינה מאוד אפלה בפארק, אזור שאף אחד לא מתקרב אליו כי הוא מועד לפורענות בגלל המיקום שלו. החלטנו לקחת דווקא מקום שיש כאלו שמבקשים לנצל לרע ולהפוך אותו לפינת החמד שלנו", אומרת אשר.
היא גייסה תושבים נוספים, מרביתם משפחות עם ילדים קטנים ובליווי צוות הדרכה מחברת 'חלום חדש' בהנחיית האומן גילי בנו, התושבים פסל סביבתי מפסולת שסופקה להם, ושהם בעצמם אספו מרחבי השכונה.
"אספנו גזם ובקבוקי פלסטיק וכל דבר שיכול היה לשמש אותנו ליצירה והוספנו גם משחקי רצפה מסביב, המוטיב היה ים כי אנחנו גרים בבת ים. אחרי שקבלנו סיוע בשלב השלד המשכנו בעצמנו, הילדים הגדולים סייעו בבנייה ואחרי שבועיים הקטנים עזרו בצביעה".
"לא היה ילד שלא היה לו תפקיד, כולל בני השנתיים שהשאירו טביעות אצבע בצבע ועד עכשיו אפשר לראות אותן. זה מרגש כי כשילד יוצר בעצמו הוא מרגיש רצון גדול יותר ליהנות מהיצירה אבל גם לשמור עליה, כמה ימים אחרי שסיימנו קיבלנו הודעה בהולה מילד שראה שבר קטן בפסל. זה רק מראה כמה החיבור הזה עושה טוב לכולם, לקחנו פינה אפלה והפכנו אותה למקום קסום".
לעדכונים - חדשות בת ים