"אירועי הגאווה בבת ים בסכנה" - כך הכריזו השבוע פעילי ארגון 'הגל הגאה' בבת ים, שמבקשים את עזרת הציבור במימון המוני לקיום הפעילות, אשר לדבריהם בערים מקבילות מקבלת תמיכה של העירייה.
"כאשר פנינו למוסדות של העירייה ואפילו מוסדות שחלקית נתמכים על ידי העירייה וביקשנו לקיים את אירועי הגאווה של הארגון בשטחם, נתקלנו בקשיים רבים", משתף מתן מ'הגל הגאה' אשר הרגיש שהדלתות נסגרות בפניהם. בפוסט שפרסמו לטובת גיוס כספים לטובת האירוע, נכתב: "לאחר ניסיונותינו ליצור קשר עם כל מוסד תרבות עירוני, אנחנו עצובות להגיד שלא זכינו לשיתוף פעולה באירוע. הסיבה המיידית לחוסר יכולתו של מוסד לארח אירוע, שמעז להתקשר בכל דרך שהיא לקהילה הגאה, היא '-זו העירייה, לא אנחנו'".
בשעה שבערים סמוכות (חולון, רמת גן, תל אביב וכו') העירייה עוזרת בהקצאת מקום לאירועי הגאווה ואף ממנת ומקדמת אירועים אלה, בבת ים עדיין מרגישים חברי הקהילה הלהט"בית כי "משתיקים אותם", כך על פי פעילי הארגון. "הציפייה היא שהמתנדבים/ות יממנו את האירוע כפרטי, בעוד יוזמות קהילתיות אחרות זוכות לתקצוב עירוני ואירוח. בשביל מי קמו מרכזי הצעירים, לעשירים בזכויות? בשביל מי העירייה מחלקת את נכסיה? לתושבי חוץ ולא לתושביה. העיר הזאת היא גם שלנו. למחוק קהילה אחת לטובת קהילה אחרת; זוהי לא 'התחשבות'".
ארגון "הגל הגאה" פועל בבת ים מזה כשלוש שנים, אך עדיין הם מספרים כי ההידברות עם העירייה היא מאוד מצומצמת, על אף הניסיונות של חברת מועצת העיר מטעם מרצ, קטי פיאסצקי לתווך. "ברחבי הארץ מציינים את אירועי חודש הגאווה", אומרים פיאסצקי. "האירועים האלו הם סופר חשובים כי הם חלק מתהליך חשוב של מלחמה בלהט״בופוביה, חלק ממאבק עיקש וצודק נגד שנאה ובורות.
"בעיר בת ים יש לנו עוד המון עבודה ועוד הרבה לאן להתקדם בנושא הזה. שינוי כזה הוא תהליך איטי ולפעמים הוא יכול להראות חסר סיכוי. אבל אנחנו כאן כדי לעשות את הדבר הנכון ואת הדבר הצודק. אני קוראת לציבור להתגייס לטובת חברות וחברים, שהם לא רק חלק מהקהילה הלהט״בית, הם חלק מהקהילה הבת ימית. אני מכירה את המארגנים והמשתתפים באופן אישי, הם יהיו הראשונים להילחם על זכויות של אחרים ולסייע למי שצריך. זאת ההזדמנות שלנו כחברה להחזיר טובה, ולצאת באמירה שאינה משתמעת לשתי פנים: העיר בת ים צריכה להיות בית חם ואוהב לכלל התושבים שלה, לא משנה את מי הם אוהבים או עם מי הם הולכים לישון".
עוד מוסיפים מתן וחבריו לארגון, כי "רק לפני כמה חודשים ריססו על דלת ביתה של חברת הקהילה כתבות הומופוביות, השחיטו דגל גאווה לנערה בתיכון אבל העירייה אינה מגיבה וזה יוצר אצלנו תחושה בעייתית. גם אם נצטרך לדפוק דלת-דלת, נצרף גרוש לגרוש, נעביר חלקי במה על ה-'קיה פיקנטו' של השכנה הטובה - יהיה אירוע גאווה בבת-ים".
התכנון של הארגון, ביחד עם האגודה למען זכויות הלהט"ב, הוא לקיים אירוע ב-25/6 ויחולק ל-2 חלקים: אחד לנוער ולמשפחות ושני לבני 18+, "כדי לתת ביטוי גם לצעירים אשר אין עבורם מקומות בילוי בעיר", כך לדבריהם.
מעיריית בת ים נמסר בתגובה: "העירייה פועלת עבור כלל המגזרים והסקטורים בעיר, וכשתתקבל בקשה היא תדון כמקובל".