אין קיץ בבת ים בלי חוף הסלע. הלגונה השקטה המוקפת בשוברי גלים היא מקום אידיאלי לשחייה נעימה, במיוחד עבור משפחות עם ילדים. אבל, גם בשביל שחייה שקטה צריך ים, ולאחרונה נדהמו המבקרים והמבקרות לגלות שהמים הופכים רדודים יותר ויותר, וכמעט שלא צריך לשחות כדי להגיע לסלע עם הדגל, אפשר פשוט ללכת והמים מגיעים לברכיים.
מיכאל 'מישמיש' בורא שמגיע מדי יום לחוף כדי לשחות, הוא אחד מתושבי העיר המוטרדים מהמצב והוא מרגיש שהחוף האהוב עליו הולך ונעלם
"החוף הכי מפורסם של בת ים יהפוך לשלולית אם לא יטפלו בזה. המצב ממש עגום – נכנסתי כ-60 מטר לעומק המים, וגובה המים עומד רק על 20 סנטימטר, בקושי מגיעים לי לברכיים, ממש כואב הלב", הוא סיפר ל"מיינט בת ים", והוא לא היחיד. רבים מאלה שהגיעו לחוף האהוב לאחרונה התאכזבו, ולא רק מהמדוזות.
קראו גם:
"אנחנו מאוד אוהבים את החוף הזה כי כמעט ואין בו גלים, אבל בפעמים האחרונות שהלכנו ממש התאכזבנו", מספרת תושבת העיר.
למה?
המים ממש ממש נמוכים. זו כבר לא בריכה נעימה שאפשר לשחות בה בכיף, זה כבר יותר כמו אמבטיה שממלאים בבית. חבל שזה מה שקרה לים ואני מקווה שמטפלים בזה".
פנייה לעיריית בת ים מלמדת ששם מודעים למצב, וכבר ב-2021 החל מיזם ענק שמכונה "פרויקט הזנת חול בחוף הסלע". העבודות מבוצעות בהתאם להיתר הטלה לים שניתן על ידי ועדה בין משרדית בראשות המשרד להגנת הסביבה, ובביצוע של החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, כאשר המטרה היא להעמיק את המים.
מדוברות עיריית בת ים הוסבר כי, "כל שנה החוף מתמלא חול בחודש החורף והאביב, והמים הופכים רדודים. בתחילת הקיץ העירייה מפנה את החול כדי להעמיק את המים - ככה זה כבר 40 שנה. גם בימים אלה מבוצעת עבודה דומה לקראת חודשי הקיץ".
מבדיקת "מיינט בת ים" עולה כי ההזנה בחול, שמקורו בסמוך לשובר הגלים של נמל אשדוד, נדרשת כפעולה מתקנת בעקבות תהליכי סחף חול (ארוזיה) משמעותיים בחופי בת ים, הנובעים משילוב של סערות החורף בים והשפעת תשתיות הימיות מדרום לרצועת החוף.
הזנת החול מתבצעת באמצעות ספינת מחפר ייעודית ואמצעים נוספים אשר נראים היטב בקרבת חוף הסלע. מקור החול הוא בחפירה ימית ולכן הוא רטוב ומכיל מינרלים שונים וכן לעיתים גם חומר אורגני, הבא לידי ביטוי לעיתים בגוון כהה יותר מאשר זה המאפיין חול ים יבש. החול נבדק לתכולת מזהמים טרם הטלתו ונמצא נקי ומתאים למטרה זו. להבדלי צבע אלו אין משמעות סביבתית או בריאותית.
ממשרד הגנת הסביבה מבקשים להימנע מהתקרבות לאזור הפעולות ולהישמע להוראות המצילים והמפקחים.