קבלו חגיגה מקומית קטנה ומתוקה לכבוד השבת הראשונה של 2024. בחרתי בעוגת שקדים ותפוזים לצד תה מבושם ומפתיע.
תפוז הוא הפרי הכי ישראלי שלנו, ושקדים לכבוד השקדייה, שכבר החלה לפרוח ולנצנץ בצידי הדרכים, ותודה לטבע שיודע לפתוח לנו את הלב.
לצד העוגה אני מציע תה מבושם עם מקל קינמון ופרחי ורדים מיובשים, ובהגשה מוסיפים בוטנים קלויים קלופים.
השילוב קצת שונה מהמקור ומרגיש מתאים יותר לעוגה. המקור לקוח מהמסורת הטריפוליטאית לתה של שבת, תמצית תה מרוכז ומתוק עם עטר (גרניום לימוני או גרניום מבושם), שמבעבע על המיחם כל השבת, בתוספת הבוטנים בהגשה, שילוב מיוחד ששווה לנסות.
עוגת שקדים ותפוזים
(ללא גלוטן)
4 ביצים מופרדות
3/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כמה טיפות של תמצית שקדים (בזהירות)
פקק או שניים של ליקר תפוזים או מי זאייר, מה שאוהבים (לא חובה)
גרידה מתפוז גדול
מיץ מתפוז גדול, בערך כוס וחצי. אני שילבתי גם מיץ קלמנטינות, שמרכך את החמיצות.
3/4 כוס שמן חמניות. אפשר גם זית מעודן. אני בחרתי בתמהיל של שמן וסמנה (חמאה מזוקקת, בכל זאת חגיגה קטנה).
250 גרם קמח שקדים
50 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים (אפשר לוותר ולהשתמש ב־300 גרם קמח שקדים)
חצי כפית אבקת אפייה
שקדים פרוסים לקישוט העוגה
אבקת סוכר לקישוט העוגה
ההכנה:
מחממים תנור על 180-170 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית 24.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר וניל ו־2/3 מהסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוז, התמציות והשמן ומקציפים יחד עוד כשתי דקות.
קראו גם:
מוסיפים את קמח השקדים ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם שליש מהסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב, ומוסיפים בקיפול לבלילת העוגה.
מעבירים לתבנית, מיישרים, מפזרים שקדים פרוסים ואופים על טורבו כ־45 דקות (עד לבדיקת קיסם יבש).
אחרי צינון העוגה מפזרים אבקת סוכר.
כף קצפת לצד פרוסת העוגה תוסיף לחגיגה.
מגישים לצד קנקן תה מבושם (עדיף ארל גריי עם מקל קינמון וכמה ניצני ורדים), מוסיפים בוטנים קלויים קלופים בהגשה.
שבת שלום.