ישנם מאכלים שבעתות מצוקה ומשבר מצליחים להרגיע את הגוף והנפש ולהשרות קצת נחמה, לפחות לזמן קצר. אז אם לא עכשיו, אימתי?
5 צפייה בגלריה
4 מנות מנחמות
4 מנות מנחמות
4 מנות מנחמות
(צילום פרטי)

חיטה ירוקה בעשבי תיבול

חצי ק"ג חיטה ירוקה שטופה היטב שהושרתה במים רותחים כחצי שעה וסוננה (חיטה יבשה רגילה משרים במים כמה שעות או לילה)
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
צרור שמיר
צרור כוסברה
צרור נענע
צרור פטרוזיליה
4-3 גבעולי כרפס
2 בצלים ירוקים
5 שיני שום קצוצות
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
כפית צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף (לא חובה)
מלח
מעט שמן לטיגון
3 כוסות מים רותחים

5 צפייה בגלריה
חיטה ירוקה בעשבי תיבול
חיטה ירוקה בעשבי תיבול
חיטה ירוקה בעשבי תיבול
(צילום פרטי)

ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף, מוסיפים את החיטה ומטגנים יחד כ־5 דקות, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים עד לריכוך.
קוצצים את כל העלים ומוסיפים לחיטה המרוככת, מוסיפים את השום ומתבלים בפלפל שחור, כורכום, צ'ילי ומלח. מערבבים יחד. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ־30 דקות או עד לספיגת הנוזלים. כדאי לשמור על טריות הירוקים ולא לבשל יותר מדי.
מגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה.

סופריטו ספרדי


500 גרם בשר טחון, קצוץ עבה (למומחים קצוץ ידנית)
6-5 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
3 בצלים יבשים, קצוצים דק
מעט שמן לטיגון
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
חצי כפית כורכום
צ'ילי גרוס (לא חובה)
מלח

5 צפייה בגלריה
סופריטו ספרדי
סופריטו ספרדי
סופריטו ספרדי. אל תוותרו על הביצה
(צילום פרטי)

ההכנה:
מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך עדין, מסננים ומטגנים עד לזהוב יפה, מעבירים לקערה עם נייר סופג ומניחים בצד.
במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מגבירים אש ומוסיפים את הבשר, מטגנים מכל הצדדים תוך כדי ערבוב, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומתבלים, מבשלים עד לריכוך הבשר כחצי שעה בערך.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה הזהובות מעל הבשר, מנענעים בעדינות כדי שתפוחי האדמה ייעטפו בתבשיל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה.
המחבת מצוינת כמו שהיא אבל משתבחת עם ביצה עלומה, או שפשוט ניתן להוסיף ביצים כמו בשקשוקה ולתבל במלח ובפלפל שחור. ביצים עלומות אפשר להכין מראש ולהוסיף מעל בעת ההגשה.

מרק דלעת עם גרעיני דלעת קלויים בצ'ילי


נתח יפה של דלעת, קלוף וחתוך לקוביות
2 בטטות קלופות, חתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים, פרוסים עבה
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
4 שיני שום פרוסות
שליש כוס שמן
חצי אגוז מוסקט מגורר
כפית שטוחה פלפל אנגלי
חצי כפית פלפל שחור
3-2 עלי דפנה
3-2 עלי כפיר ליים (לא חובה)
כ־2 ליטר מים רותחים או ציר ירקות או עוף
100 גרם גרעיני דלעת קלויים קלות במחבת עם מעט שמן זית, מעט מלח גס וחצי כפית צ'ילי גרוס (או פפריקה מתוקה טחונה גס)
מלח
מעט פרמזן מגורר בהגשה

5 צפייה בגלריה
מרק דלעת
מרק דלעת
מרק דלעת
(צילום פרטי)

ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כדקה-שתיים, מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד עוד כמה דקות.
ממשיכים לטגן בשלבים את הגזר, הבטטה והדלעת. מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה עדינה, וממשיכים על אש נמוכה עוד כ־35 דקות או עד ריכוך עדין של הירקות (לא להרוג אותם).
מוציאים את עלי הכפיר והדפנה, ואת הירקות מרסקים במעבד מוט עד לקבלת מרק קרמי. שומרים חם על אש נמוכה. מגישים עם גרעיני הדלעת הקלויים ופרמזן מגורר. בעיניי חריף יותר טעים יותר.
אפשר גם להוסיף פרוסת לחם קלויה עם מעט שמן זית ושן שום מגוררת.

קראו גם:


עיג'ה


6-4 ביצים
5-4 קישואים (או זוקיני) בינוניים או צעירים, חזקים ומבריקים
צרור נענע טרייה
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
פלפל ירוק חריף (לא חובה)
נענע יבשה (לא חובה)
2-1 כפות פירורי לחם
פלפל שחור, מלח

5 צפייה בגלריה
מגש של עיג'ה וירקות טריים
מגש של עיג'ה וירקות טריים
מגש של עיג'ה וירקות טריים
(צילום פרטי)

ההכנה:
מגררים את הקישואים, סוחטים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
קוצצים את כל הירוקים ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הביצים ואת שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים שמן במחבת (בגובה של כסנטימטר), בעזרת כף גדולה מורידים מעט מהתערובת לשמן ומטגנים על אש בינונית נמוכה עד להזהבה משני הצדדים.
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מגישים לצד ירוקים שטופים, צנוניות, בצל ירוק, עגבניות, זיתים, מלפפונים כבושים או מה שיש בבית, תלוי בעונה ובמה שיש במקרר.