אחת לזמן מה אני דואג לחדש, להכין, לטפח ולהפתיע כמתנות קטנות צנצנות של ירקות כבושים. זה כמובן משתלב בסעודות קטנות וגדולות, בארוחות יומיומיות או חגיגיות, במפגשים קלילים לצד אלכוהול ובכריכים.
1 צפייה בגלריה
צנצנות כבושים
צנצנות כבושים
צנצנות כבושים
(צילום פרטי)
הכבושים עבורי הם בסיס לתזונה היומית, כולל מי הכבושים, שהם נפלאים לתחזוקת הגוף וכרפואה מונעת. אבל יותר מכל - הם פשוט טעימים, פותחים ומרחיבים טעמים.
יש צנצנות שדורשות תשומת לב, ויש קלות ופשוטות מאוד להכנה.

חצילונים כבושים

קילו וחצי חצילונים קטנים סגולים
המלית (פיקנטית):
פלפל אדום מתוק
3-2 פלפלים חריפים
5 שיני שום קלופות
כפית מלח
כפית סוכר
5-4 כפות שמן זית
נוזל התחמיץ:
4 כוסות מים
2 כוסות חומץ
6 כפיות מלח
ההכנה:
מתחילים בחצילים: קוטמים את גבעול החציל, משאירים את העלים מסביב (כמו כתר), מעבירים לסיר עם מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ־10 דקות, מסננים ומקררים.
עוברים למלית: טוחנים בפולסים את הפלפלים והשום עד לקבלת תערובת גרוסה גס, מוסיפים את המלח, הסוכר ושמן הזית ומערבבים לתערובת אחידה.
ממלאים את החצילים המרוככים: חורצים חריץ עמוק בכל חציל, ממלאים לתוכו 2 כפיות מהמלית ומסדרים יפה בצנצנת את כל החצילונים עד למעלה.
מערבבים את נוזל התחמיץ עד להמסת המלח ויוצקים לצנצנת עד למעלה. לאחר כשעה (הנוזלים יורדים) מוסיפים מעט שמן זית וסוגרים. זה מוכן לאחר כמה ימים.

כרוב כבוש


כרוב חתוך לרצועות עבות (לרוחב)
4 פרוסות קטנות של סלק טרי
כפית של גרגירי פלפל אנגלי
5-4 עלי דפנה
נוזל התחמיץ (מתכון החצילונים)
ההכנה:
מערבבים את הכרוב, הסלק והתבלינים בקערה ומעבירים לצנצנת. את נוזל התחמיץ מערבבים עד להמסת המלח ויוצקים לצנצנת עד הקצה וסוגרים. זה מוכן אחרי 5 ימים.
מעבירים למקרר או למקום קריר ומוצל.

עגבניות שרי בצבעים


קילו שרי בתערובת צבעונית
כפית גרגירי חרדל צהוב
כפית גרגירי חרדל שחור
6 גרגירי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
נוזל התחמיץ (מתכון החצילונים)
ההכנה:
בעזרת קיסם דוקרים כל עגבנייה 3-2 דקירות, מעבירים לצנצנת, מוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים את נוזל התחמיץ עד להמסת המלח, יוצקים לצנצנת עד לכיסוי וסוגרים. זה מוכן אחרי 5 ימים ומומלץ להשתמש בהקדם. זו צנצנת קצרת זמן, העגבנייה נגיסה ורעננה בתחילת דרכה, ובהמשך היא מתרככת ונמעכת.

טורשי (תערובת ירקות)


כשני קילו תערובת ירקות:
כרובית / כרוב / גזר / גמבה אדומה / גבעולי סלרי (מעט מהעלים) / קישואים / פלפל חריף
התחמיץ:
5 כוסות מים
2 כוסות חומץ
7 כפיות מלח
חצי כפית מלח לימון
כף בהרט לחמוצים
ההכנה:
חותכים את כל הירקות איך שאוהבים. אני אוהב בגודל של ביס. גם את התערובת אפשר לשנות.
מערבבים את כל חומרי התחמיץ בסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את תערובת הירקות ומבשלים יחד כ־8-6 דקות, מכבים אש ונותנים לה להתקרר.
בעזרת כף גדולה ומחוררת מעבירים את הירקות לצנצנת או לצנצנות ויוצקים מעל את הנוזל מהסיר עד כדי כיסוי. סוגרים היטב. אפשר להתחיל לאכול כבר למחרת.

פלפלים כבושים


3 פלפלים, שושקה אדום או גמבה
3 פלפלים שושקה ירוק
5 פלפלים חריפים
נוזל התחמיץ (מתכון החצילונים)
ההכנה:
את הפלפלים פורסים לטבעות לא דקות, טבעות ביס, מערבבים, מסדרים בצנצנת או בצנצנות. את נוזל התחמיץ מערבבים עד להמסת המלח ויוצקים מעל הפלפלים עד לקצה וסוגרים. זה מוכן אחרי שבוע.

קראו גם:


מלפפון כבוש


קילו וחצי מלפפונים קטנים, מושרים בהרבה מים כשעתיים לפחות
4 שיני שום חצויות
פלפל חריף חצוי לאורך
4-3 גבעולי שמיר, רק התפרחת
2-1 עלי גפן (לא חובה)
נוזל התחמיץ (מתכון החצילונים)
ההכנה:
בתחתית הצנצנת מניחים 2 שיני שום וחצי מכמות השמיר ומסדרים מעל את המלפפונים. בין לבין מסדרים את הפלפל (מצמידים לדפנות), מוסיפים את שאר השום והשמיר ומלפפונים עד למעלה.
מערבבים את נוזל התחמיץ עד להמסת המלח ויוצקים מעל עד לקצה. סוגרים היטב. זה מוכן אחרי 5 ימים.