קבלו תבשיל של בית - סיר אחד שיש בו בשר, פחמימה וירקות (ושמתאים גם לילדים). מדובר בכדורי בשר עם רוטב עסיסי, עשיר בעגבניות, חצילים ותפוחי אדמה.
1 צפייה בגלריה
כדורי בשר ברוטב עסיסי
כדורי בשר ברוטב עסיסי
כדורי בשר ברוטב עסיסי
(צילום פרטי)
זהו תבשיל קל להכנה, ללא טיגונים, הכל בתנור, בשלבים, ורק החיבור האחרון מתבצע בסיר רחב ומכיל.
לצד התבשיל מתבקש להכין גם אורז עם אטריות דקיקות - צמד שכמעט לא ניתן להפרדה, אבל יש שמעדיפים את הצמד בצלחת אחת, עם אורז ומעליו התבשיל או לצידו.
אשר להקפדה שבהגשה - אני אוהב לתת תשומת לב קטנה (או גדולה) גם בהגשה, לגדולים ולקטנים.
תבשיל כדורי בשר, חצילים ותפוחי אדמה

כדורי בשר

750 גרם בשר טחון
2 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים
2 שיני שום כתושות
3 פרוסות לחם ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
2 כפות קמח מצה
ביצה או שני חלבונים
כפית וחצי פלפל שחור
רוטב התבשיל:
בצל חצוי ופרוס
5-4 עגבניות קלופות, חתוכות לפלחים עבים או לרבעים
6-5 פלפלים מתוקים קטנים, חצויים לאורך, או פלפל מתוק שאוהבים
2 חצילים קלופים, פרוסים לפרוסות עבות ועגולות
6-5 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים לקוביות גדולות
5 שיני שום חצויות
2 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
קמצוץ צ'ילי
פלפל שחור, מלח
3 כוסות מים רותחים
ההכנה:
מכינים שלוש תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשומנות בנדיבות - לכדורי הבשר, לחצילים ולתפוחי האדמה.
מערבבים את כל החומרים של כדורי הבשר, לשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה, יוצרים כדורים בגודל של פינג פונג או באיזה גודל שאוהבים ומסדרים באחת התבניות, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכ־20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
בתבנית השנייה מפזרים מלח גס בתחתית ומסדרים את פרוסות החצילים, משמנים את הפרוסות מעל בעזרת מברשת, מפזרים שוב מעט מלח גס ומעבירים לתנור שחומם ל־180 מעלות עד להזהבה (כ־20 דקות בערך).
בתבנית השלישית מסדרים באותה השיטה את תפוחי האדמה, משמנים, מפזרים מלח גס מעל, ומכניסים לתנור עד לקבלת צבע יפה, מניחים בצד.
נעבור להכנת הרוטב והסיר: בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל כ־5 דקות, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את שיני השום החצויות ואת העגבניות ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הרסק ואת שאר התבלינים, מערבבים בעדינות ומטגנים יחד כ־2 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה.
מוסיפים את תפוחי האדמה הזהובים ומעל את החצילים וביניהם את כדורי הבשר, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים יחד כ־35 דקות.
מגישים לצד אורז ואטריות, והפעם מתכון בשיטה חדשה שאימצתי לאחרונה: הכל נעשה בסיר אחד, ולא בנפרד, כמו בשיטה המסורתית שלי.

קראו גם:


אורז ואטריות דקיקות

(מתכון חדש ופשוט)
2 כוסות אורז: להשרות את האורז בהרבה מים, לשטוף עד לקבלת נוזל צלול ולסנן כוס וחצי אטריות דקיקות
שמן לטיגון
3 וחצי כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח
ההכנה:
בסיר מתאים מטגנים את האטריות על אש נמוכה עם שמן (כ־4 כפות בערך) עד לקבלת צבע שחום עמוק. חשוב לטגן תוך כדי ערבוב צמוד.
מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים תוך כדי טיגון יחד כדקה או שתיים, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה (עם מכסה) עד שהנוזל נספג ונוצרות ארובות, מנמיכים לאש הכי נמוכה לעוד כ־18 דקות, מכבים ומשאירים סגור עוד כ־10 דקות.