אוצר שנגלה אלי ברחוב הניב מנה קיצית מהודרת. זה התחיל כשהשכנים גזמו את עץ המשמש שלהם והניחו כמה ענפים בצידי הרחוב. עבורי זה היה אוצר - ענפים מלאים בפרי מרהיב, שנאסף בתוך דקות לשקית וישר למטבח.
4 צפייה בגלריה
במיה עם משמשים טריים
במיה עם משמשים טריים
במיה עם משמשים טריים
(צילום פרטי)
את המנה של במיה במשמשים אני מכין המון, אבל לרוב אני משתמש במשמש אוזבקי יבש. אבל כעת אנחנו בשיא העונה הקצרה, שנעלמת כהרף עין. לכן השילוב בין במיה למשמשים טריים הוא ניצול מושלם של הקיץ במלוא הדרו.
חילקתי את המחבת לשניים - האחת מנה שמתאימה לצמחונים וטבעונית, ובחצי השנה הוספתי בשר קצוץ וכולם נהנו מהאוצר.


במיה עם משמשים טריים

החומרים:
2 חבילות במיה קפואה (600 גרם). אפשר להשתמש בבמיה טריה נקייה מגבעולים, אבל הקפואה נותנת מענה מצוין וחוסכת המון התעסקות.

4 צפייה בגלריה
גיליתי אוצר: ענפים מלאים בפרי מרהיב
גיליתי אוצר: ענפים מלאים בפרי מרהיב
גיליתי אוצר: ענפים מלאים בפרי מרהיב
(צילום פרטי)

אני משתדל להשתמש במיובאת ממצרים, במיה זעירה ואיכותית, מפתיעה מאוד בטעם ובמרקם קרנצ'י ורענן. את הבמיה הקפואה שוטפים ומסננים.
12-10 משמשים טריים מגולענים
10-8 שיני שום פרוסות
פלפל חריף חצוי לאורך. לא חובה אבל מתבקש ומוסיף המון.
10 גבעולי נענע טרייה, רק העלים
כף נענע יבשה
2 כפות רכז רימונים, 2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס מים רותחים
כפית פפריקה מתוקה,
כפית פלפל שחור גרוס
שליש כוס שמן
מיץ מלימון פלוס גרידה (ליים ישביח מאוד)

4 צפייה בגלריה
השילוב בין במיה למשמשים טריים הוא ניצול מושלם של הקיץ
השילוב בין במיה למשמשים טריים הוא ניצול מושלם של הקיץ
השילוב בין במיה למשמשים טריים הוא ניצול מושלם של הקיץ
(צילום פרטי)

ההכנה:
צורבים את המשמשים על מחבת פסים עם מעט שמן זית. זה לוקח דקות אחדות. חשוב לשמור על הפרי שיישאר רענן. לקראת הסוף כדאי להוסיף 2-1 שיני שום כתושות וכפית סוכר חום ומלח גס. כשהמשמשים מקבלים קרמול יפה הופכים, צורבים כדקה-שתיים ומסירים מהאש. מניחים בצד.
במחבת שטוחה ורחבה מחממים שמן, מוסיפים את הפלפל החריף החצוי ומטגנים כ־3 דקות. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים יחד.
לאחר כ־2 דקות מגבירים אש ומוסיפים את הבמיה המסוננת והנענע היבשה, ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב עדין והקפצה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

קראו גם:

באותה המחבת מוסיפים מעט שמן, את רסק העגבניות, רכז הרימונים, הנענע הטרייה, הפפריקה, המיץ מחצי הלימון, הפלפל השחור, המלח והמים הרותחים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה עם מכסה.
מוסיפים את הבמיה המוקפצת מעל, מערבבים בעדינות בכף עץ, מוסיפים את המשמשים המקורמלים מעל הכל, סוגרים מכסה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
אפשר להוסיף בשר טחון מוקפץ, תוספת שמתחברת נפלא עם הבמיה והמשמש.

4 צפייה בגלריה
התוספת: בשר קצוץ
התוספת: בשר קצוץ
התוספת: בשר קצוץ
(צילום פרטי)

תוספת בשר טחון

800-600 גרם בשר טחון, רצוי לא שמן מדי. אפשר גם עוף טחון
2 בצלים קצוצים דק
פלפל חריף פרוס או קצוץ דק
כ־10 שיני שום
מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הגושים, מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף ומטגנים יחד.
מתבלים בפלפל שחור ומלח וממשיכים בטיגון עוד כמה דקות לקבלת תערובת שחומה ויפה אבל לא מיובשת.
אפשר להוסיף בהגשה מעל הבמיה והמשמשים או להוסיף למחבת יחד עם הבמיה והמשמשים ולבשל יחד כרבע שעה.