גיטה גואטה מבת ים רק בת 47, אבל עם סיפור חיים של אומץ, תהפוכות ואתגרים. את הכול היא צלחה ומהכול יצאה מחוזקת. אבל דבר אחד היא זוכרת היטב - התשוקה למטבח ולאוכל הייתה המפלט שלה בכל תחנות החיים.
מי שכבר בגיל 22 הייתה אמא לארבעה ילדים והיום כבר סבתא לנכד שגדלה בבת ים ומתגוררת בה גם היום, קרעה בשבוע שעבר את הבמה של התוכנית "משחקי השף" ועברה למחנה האימונים אחרי שהדהימה את השופטים, וזאת לאחר שסיימה לפני כמה שנים במקום הראשון של התוכנית "בואו לאכול איתי".
6 צפייה בגלריה
גיטה גואטה
גיטה גואטה
גיטה גואטה. באה לנצח
(צילום: משחקי השף, רשת 13)

השידוך והמעבר - יולדת ילד אחרי ילד


"גדלתי ברחוב הרשת בבת ים בבית חילוני לחלוטין. התחלתי לחזור בתשובה בגיל 16, התחרדתי והתחתנתי בשידוך בגיל 18. עברתי להתגורר בירושלים, ואז בבית"ר עלית - עיר של תורה. התחלתי ללדת ילד אחר ילד, ובגיל 22 כבר הייתי אמא לארבעה ילדים. בגיל 30 התגרשתי, וחזרתי לעיר הולדתי, בת ים, שם אני מתגוררת עד היום בשכונת עמידר. כבר שניים מהילדים שלי נשואים, וממש ממש השבוע הפכתי להיות סבתא, וחוגגים את הברית של הנכד עדן אליהו".
איך התחלת לבשל?
"למדתי לבשל עוד כשהתגוררתי בבית"ר עלית. אחת הרבניות שאלה אותי אם אני רוצה להתנדב לבשל לישיבה, ושזה גם יביא שידוך לילדים שלי בעתיד. עשיתי את הצעדים הראשונים במטבח, ולמעשה התחלתי לבשל בכמויות. בעיקר גיליתי שיש משהו שאני מאוד אוהבת לעשות אותו - וגם עושה את זה טוב".

קראו גם:

בזמן שגיטה גרושה עם ארבעה ילדים ומתגוררת בבת ים, פנו אליה במקרה מהתוכנית שכיום משודרת בכאן 11, "בואו לאכול איתי", ובשנת 2013 היא נבחרה להשתתף בעונה השנייה של סדרת הריאליטי (פרקים 6-10, שבוע המטבחים הכשרים) - ואף זכתה במקום הראשון, שם הגישה - מנה ראשונה: חריימה לוקוס - עם לחם הבית (מנה ראשונה טבעונית - חריימה בטטה), מנה עיקרית: מפרום על מצע קוסקוס - עם טבחה בסלק ומרק ירקות בתוספת צ'ירשי ומסייר (מנה עיקרית טבעונית: מפרום טבעוני) ולקינוח: עוגת ספרה ותמרים - בתוספת תה עם בוטנים שרופים.

6 צפייה בגלריה
גיטה עם ילדיה
גיטה עם ילדיה
גיטה עם ילדיה
(צילום: פרטי)

העסק הראשון - "רציתי חופש כלכלי"


עיקר המאכלים שגיטה מבשלת הם מאכלי העדה שירשה מסבתה הטריפולטאית. כשפתחה מסעדה היה לה ברור שהיא תיקרא על שמה. כך נולדה מסעדת "נונה גיטה" ששרדה שנתיים בבת ים.
"בעקבות ההצלחה של התוכנית, אחי ניסה לשכנע אותי לפתוח מסעדה בבת ים, ואכן פתחנו את מסעדת 'נונה גיטה', היא מספרת בהסתייגות: "המשפחה מאוד רצתה לפרגן, ושגם יהיה לי חופש כלכלי. המומנטום היה - בואי תתחילי ונראה מה יהיה. החזקנו שנתיים בבת ים, אבל כל התקופה הזו הייתה נוראה, היה קשה, היינו חסרי ניסיון בתפעול של עסק מסוג זה. אמא שלי ואני נשחקנו, אבל ברוך ה' בשן ובעין".
במשך עשור ניסתה גיטה להתפרנס מתיווך נדל"ן, מוכרת בגלריה של רהיטי יוקרה, שירות לקוחות ועוד, עד שהגיעה הקורונה. "הייתי בטוחה שאני באוכל לא מתעסקת יותר לעולם...אבל יום אחד הבת שלי מגיעה אליי, ואומרת לי שכל החברים שלה מבקשים שאני אמכור להם קוסקוס לקראת שבת. אז התחלתי להכין מנה אחת, ואז עוד מנה, ואז גם הוספתי מפרום, ופתאום זה הפך להיות תופעה שאי אפשר להסביר אותה. התחלתי כבר למכור כמות של אוכל שהגיעה לכל פינה ברחבי הארץ, אפילו עד לבמה של אביב גפן, ממשהו עד קטן זה הפך לענק".

6 צפייה בגלריה
גיטה גואטה
גיטה גואטה
גיטה גואטה. תופעה שאי אפשר להסביר אותה
(צילום: פרטי)

זה בעצם מה שאת מתפרנסת ממנו היום?
"כן, זה סוג של קייטרינג של אוכל לסופשבוע, אמנם מתעוררת כל יום בשעה 05:00 בבוקר כדי לבשל, אבל עכשיו עושה את זה כבר יותר משלוש שנים. בנוסף, מזמינים אותי לאירועים ולחברות - מצפון ועד דרום, ואני אפילו מבשלת עבור משרד הביטחון, השב"כ ועוד. אני אוהבת לבשל למקומות גדולים, בעיקר אוכל טריפוליטאי ועדות המזרח. אני גם אוהבת את מאכלי החגים, ודואגת לשמר אותם, להעביר אותם לדורות הבאים".

הריאליטי - "עפנו בבית עד התקרה"


גואטה עברה בחייה מבחני אמונה ונשארה נאמנה מאוד לדת, אם כי בשינויים שגיבשה לעצמה בדרכה. למרות הנראות החיצונית, היא מצהירה: "אני חרדית. דתייה", ומסבירה: "חרדית שלא שומרת תורה ומצוות. כן שומרת שבת אבל בלי סממנים חיצוניים. יש עוד דרכים לחיות ולהיות קרוב לאלוהים".
איך הגעת ל"משחקי השף"?
"מאז שהתחלתי לבשל את הקייטרינג, והתופעה הלכה וגדלה, ערוץ 13 גם התחילו להזמין אותי לתוכניות בוקר. בחיים לא פניתי אליהם, והם פשוט הזמינו אותי פעם אחר פעם, עד שזה הפך לעשרות פעמים, ופרגנו לי בהרבה מאוד אייטמים. ואז הגיעה ההזמנה לעונה השביעית של "משחקי השף"".

6 צפייה בגלריה
גיטה גואטה
גיטה גואטה
גיטה גואטה. "אני חרדית שלא שומרת תורה ומצוות"
(צילום: משחקי השף, רשת 13)

למה רצית להשתתף בסדרה, הרי את כבר מבשלת ומתפרנסת מזה?
"רציתי ללמוד מהשפים הטובים ביותר בארץ, ולכן היה לי חשוב לעבור למחנה האימונים. אינסוף לכמה שעוד אפשר להשכיל בעולם הבישול, להרחיב אופקים - ואם ניתן לעשות את זה מהטובים ביותר בארץ, אז זה ברור מאליו. אני כרגע טובה מאוד בנישה שלי של מאכלים עדות המזרח, ובהחלט רוצה ללמוד מכל אדם, סגנונות בישול וכל דבר שייתן מבט חדש על העולם הגסטרונומי".
התרגשת מאוד מתגובת השופטים.
"היה מדהים, עברתי אודישן מושלם. עברתי לשלב מחנה האימונים. לא מובן מאליו".
המשכת להתקדם גם בתוכנית?
"אסור לי לשתף פעולה ולספר מה קורה בהמשך" (כמעט כל העונה מצולמת מראש, ש.ש.).
ואיך המשפחה קיבלה את זה שעברת שלב?
"ראיתי איתם את הפרק השבוע לראשונה. זה היה מאוד מרגש, מאוד מיוחד לקבל ביקורת כזו משפים כאלו מכובדים, וזה לא עניין של מה בכלל. זה חימם לי ולילדים את הלב, עפנו פה בבת ים עד התקרה. כיף לקבל הכרה מאנשים כאלה, וגם חוויה מדהימה".
מה את הולכת לעשות הלאה?
"אחד הדברים שאני הכי דוגלת בהם זה ללמד אנשים לבשל: מא' ועד ת'. זו התשוקה הכי גדולה שלי, שאנשים יצאו עם ידע קולינרי. חוץ מזה שאני מתפרנסת מזה, זה סופר שליחות לתת לנשים ולגברים עוצמה גם במטבח".

6 צפייה בגלריה
הקוסקוס של גיטה גואטה. הדהים את השופטים במשחקי השף
הקוסקוס של גיטה גואטה. הדהים את השופטים במשחקי השף
הקוסקוס של גיטה גואטה. הדהים את השופטים במשחקי השף
(צילום: פרטי)

סיר אהבה - שקדי עגל עם אפונה, עלי מנגולד וקוקלות


רכיבים


קוסקוס:
  • 1 ק"ג סולת
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים

קוקלה:
  • 200 גרם שומן כבש
  • ½ ראש שום
  • 2 כוסות סולת
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית קינמון
  • 1 ביצה
  • חופן כוסברה
  • ¾ כוס מים

בזילי:
  • ½ ק"ג שקדים עגל חתוך קוביות
  • ½ כוס שמן
  • כוס קמח
  • 1 חבילה עלי מנגולד או קופסה אחת של תרד בייבי
  • 1 כוסברה
  • 1 פטרוזיליה
  • 2 בצלים בינוניים
  • 8 תפודים קלופים
  • עצמות מח
  • ½ ליטר ציר בשר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מקל קינמון
  • ½ ראש שום כתוש
  • חבילה אפונה סנפרוסט

6 צפייה בגלריה
הקוסקוס והקוקלות של גיטה גואטה
הקוסקוס והקוקלות של גיטה גואטה
המנה המיוחדת של גיטה גואטה
(צילום: פרטי)

אופן הכנה


קוסקוס: מרתיחים את המים השמן והמלח. מורדים ללהבה הכי קטנה ויוצקים את הסולת לתוך הסיר הרותח, תוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה כבדה ודחוסה. לאחר בישול מעבירים במסננת.
קוקלה: בקערה נשים את הסולת, נכתוש את השום, נקצוץ את השומן דק. את כל שאר המרכיבים נערבב ונשים בקירור לחצי שעה. לאחר מכן נקרוץ כופתאות קטנות עם ידיים רטובות ונוסיף לתבשיל בשלבי הסיום שלו.
בזילי: את שקדי העגל נקמח ונצרוב על מחבת עם מעט שמן, נשחים מעט ונשים בצד. באותה מחבת נטגן 2 בצלים. בזמן שהבצל מטגן נתחיל לטגן בסיר סוטאז את עלי המנגולד, נביא להשחמה ואז נוסיף כוסברה ואת הפטרוזיליה. נאחד אותם עם הבצל שבמחבת, נוסיף פלפל שחור, כורכום, מקל קינמון, שתי חתיכות מח עצם וחצי ראש שום כתוש. נבשל ביחד כ-10 דקות, נוסיף את תפוחי האדמה, את האפונה ואת שקדי העגל הצרובים. נוסיף כחצי ליטר ציר בשר ונביא לרתיחה. כעבור 15 דקות נוסיף את הקוקלות בעדינות לעוד כ-20 דקות.
בתאבון!