עמדת הפרקליטות התקבלה בבית המשפט העליון: עונשו של להב נאוגרקר אוחנינה יוחמר והוא ייכנס לתקופה ארוכה יותר לכלא.
קראו גם:
במהלך מבצע ''שומר החומות'' במאי 2021, הגיע אוחנינה לזירת התפרעות אלימה בעיר בבת ים, שבמהלכה השתתף בהשחתה של מסעדה שבבעלות אדם מהמגזר הערבי, קרא קריאות גזעניות והשמיע דברי הסתה אלימים לעבר קהל המתפרעים.
במהלך אירוע הלינץ' השתתף אוחנינה בהשחתת מכוניתו של קורבן הלינץ', גנב חפצים מתוכה ולאחר שקורבן הלינץ' שכב מוטל על הקרקע, פצוע ומבוסס בדמו, ירק אוחנינה לעברו.
סמוך לאחר מכן, התראיין אוחנינה לערוץ כאן 11 והסית לאלימות ולגזענות בשידור חי. אוחנינה הורשע בעבירות של הסתה לאלימות, הסתה לגזענות התפרעות ממניע גזעני וחבלה במזיד לרכב ממניע גזעני, בית המשפט המחוזי גזר עליו 12 חודשי מאסר בפועל.
בערעור שהוגש לבית המשפט העליון טענה המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, כי העונש שהושת על אוחנינה אינו הולם את חומרת מעשיו, וזאת משום ששורת המעשים שביצע ממניע גזעני-לאומני מהווים מסכת עבריינית חריגה בחומרתה. הפרקליטות טענה כי לא מדובר בפעולה רגעית אלא התנהלות מתמשכת שכללה מעשים פיזיים לצד מעשים שנועדו ללבות שנאה, ולשלהב אחרים לפעול בעצמם. בנוסף נטען כי לא ניתן משקל ראוי לאופן בו הנאשם נהג ושלהב את ההמון תוך שימוש בדגל ישראל וביזויו.
בפסק דינו של השופט אלרון, בית המשפט העליון קיבל את עמדת הפרקליטות והחמיר את עונשו של הנאשם ל-20 חודשי מאסר בפועל, במקום 12 חודשי המאסר שגזר עליו בית המשפט המחוזי. השופט הדגיש בדבריו כי האירוע בו אוחנינה נטל חלק הוא מביש ומקומם, בתקופה בטחונית רגישה, והמסר העונשי שיש להשמיע באופן חד וברור הוא כי מעשים מעין אלו הנעשים על רקע גזעני הם מן החמורים שבדין ויש להוקיעם מכל וכל- בין אם מדובר בקורבן מהמגזר היהודי ובין אם הקורבן משתייך למגזר הערבי, כבענייננו".
הערעור בבית המשפט העליון נוהל על ידי עו"ד אופיר טישלר מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה. בבית המשפט המחוזי התקבל גזר הדין במסגרת ההליכים המנוהלים על ידי עורכי הדין עפרה קרמני, רותם נוימן וסרמן ואביב בר-אור מפרקליטות מחוז ת"א (פלילי), כנגד משתתפי הלינץ'.