בטקס סיום קורס חובלים 143 שנערך בבסיס חיל הים שבחיפה, צעד על רחבת המסדרים בגאווה גם סגן אריאל גלינר מבת ים. קורס חובלים הנו קורס יוקרתי, הנמשך שנתיים וארבעה חודשים ומכשיר את דור המפקדים הבא של זרוע הים העתידים לפקד בכלי השייט המתקדמים, ספינות הטילים, כלי הבט"ש והצוללות, ולעמוד בחזית הלחימה הימית.
2 צפייה בגלריה
סגן אריאל גלינר
סגן אריאל גלינר
סגן אריאל גלינר
(צילום: דובר צה"ל)
הקורס מורכב משלוש מגמות, שייט, מכונה ואלקטרוניקה. עם סיומו, בוגריו מקבלים דרגות סגן, סיכת חובל, רישיון סקיפר ותואר אקדמי במדעי המדינה מטעם אוניברסיטת חיפה, אותו הם לומדים במהלך תקופת הקורס.
קראו גם:
בקורס חובלים 143 הוכשרו 38 צוערים וצוערות להיות קצינים ומפקדים בזרוע הים ועם סיום הקורס שובצו על כלי השייט השונים. בין המסיימים נמצא כאמור סגן אריאל גלינר, בן 21 מבת ים, שסיים את קורס החובלים במגמת שייט בספינת אח"י חץ.
אריאל הוא בוגר תיכון "חדש דרכא", שם הרחיב את מקצועות הלימוד פיזיקה וכימיה ובשעות הצהריים אחרי הלימודים, התנדב במד״א, "התנדבתי במד"א 3 שנים, חוויה מאוד משמעותית שתרמה מאוד בהתמודדות עם לחץ ופיתוח קור רוח", הוא מספר.
נוסף על ההתנדבות, אריאל עוסק באומנות הלחימה ג׳יו ג׳יטסו - אמנות לחימה יפנית, שם עסק והשקיע לא מעט שנים ואף הגיע לדרגת חגורה שחורה, "התאמנתי באמנויות לחימה מגיל 4 עד גיל 17 וזכיתי להתחרות באליפויות הארץ מגיל 8, ללא ספק תקופה מעצבת ומשפיעה בחיי".
לדבריו, לא הכיר את תפקיד החובל טרם הגיוס, אך ידע שהוא רוצה לשרת כלוחם ביחידה מובחרת. מהרגע שהגיע לקורס החובלים הבין שזה המקום עבורו, במיוחד כשלקח חלק במבצע ״שומר החומות״, שם הרגיש שתרם משמעותית והתרומה במבצע גרמה אצלו לחיזוק התחושה וההבנה שהוא רוצה לעסוק בכך ולתרום למדינה גם מחוץ למסגרת הצבאית בעתיד.
"ההכשרה אכן הייתה מאתגרת ולא פשוטה אך גם מלמדת וחווייתית מכלל הבחינות, מקצועית וגם חברתית. בקורס כולם למען אחד ואחד למען כולם וזוהי האווירה הכללית, שבהחלט נותנת מוטיבציה. יוצאים מהקורס עם חברים לכל החיים״ הוא אומר.
איך הייתה עבורך חווית הקורס?
"אתה נכנס לקורס בן אדם אחד ויוצא ממנו לאחר מסע מפרך ומפתח, בן אדם בעל יכולות אדירות וחוזקות חדשות, אתה לומד על עצמך דברים חדשים ומגלה יכולת מסוגלות שלא חשבת שקיימת אצלך".
2 צפייה בגלריה
רס"ן ג' מבת ים
רס"ן ג' מבת ים
רס"ן ג' מבת ים
(צילום: דובר צה"ל)
גאווה גדולה לבת ים הביא השבוע גם רס״ן ג', רמ״ד תקציבי דיגיטל במנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית ומצטיין קצין הקשר הראשי לשנת 2021.
רס״ן ג' מתגורר בבת ים, הוא נשוי ואבא לילדה. ג' נולד באוקראינה, ולקח חלק כנער במחנות וארגונים ציוניים.
"כשהייתי בן 14 גיליתי שאני יהודי דרך האנטישמיות שהייתה באוקראינה", הוא מספר. "זה גרם לי להתעניין ולחקור מה זה אומר להיות יהודי ומהי הזהות היהודית. התחלתי ללכת למחנות קיץ וחורף של יהודי אוקראינה, שם העבירו לנו סדנאות והרצאות על ציונות, על צה"ל ועל הזהות הישראלית. הייתי חניך במשך כמה שנים, ואז הפכתי למדריך בתנועה".
לאחר שסיים את התיכון, סיים תואר ראשון בכלכלה והמתמטיקה פיננסית ותואר שני בכלכלה באוקראינה. אז, נסע לארץ במסגרת תוכנית "מסע" שמטרתה ללמוד את החברה הישראלית ולהיות חלק ממנה, בסופה החליט לעלות לארץ.
ג' היה אז בן 24. לא ידע מילה בעברית והלך לאולפן בעיר. "להורים שלי היה קשה כשעליתי לארץ," ג' נזכר. "סיפרתי להם בדיעבד. בסוף גם הם עלו לארץ, אני הייתי הראשון מהמשפחה ואז אחותי והוריי".
כחצי שנה לאחר העלייה, החליט להתגייס לצה"ל. "זו הייתה המטרה של העלייה, זו המהות של ציונות."הוא עשה טירונות והגיע לקצין מיון אקדמאים, של מפזרים קצינים למערך התקציבי של צה"ל. הקבלה לתפקיד מותנת בחתימת כמה שנים בצבא, ובאותו הרגע החל המסע שלו בצבא.
ג' שובץ באגף התקשוב וההגנה בסייבר כקצין תקציבים ביחידת לוטם, ומשם יצא לקצונה בגיל 24 וחצי. הוא מספר כי בה"ד 1 היה מאתגר, בשל גילו והעובדה שהעברית שלו לא הייתה טובה. הוא סיים את הבה"ד, חזר ללוטם ובהמשך עבר להיות תחת פיקוד היועץ הכלכלי לרמטכ"ל. משם הגיע למקומו הנוכחי, כראש מדור תקציב במנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית.
לדבריו, הוא מרוצה מתפקידו ואוהב את האגף ואת העולם הטכנולוגי. מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית היא מנהלת מטכ"לית האחראית על עיצוב והובלת הטרנספורמציה הדיגיטלית ומיצוי המידע בכל המרחב הצה"לי, על מנת להבטיח את יתרונו הנוכחי והעתידי של צה"ל כמעצמה (השלם גדול מסכום חלקיו). בתפקידו, רס"ן ג' עוסק בנושאי התייעלות, פתרונות תקציביים, ענן ועוד. "כל יום מביא אתו אתגר חדש ופתרון חדש", הוא אומר.
מדוע לדעתך קיבלת את ההצטיינות?
"אני חושב שבגלל העבודה קשה שלי. הייתי לוקח עבודה נוספת, אני עובד המון ואוהב את מה שאני עושה. אני תמיד שואף להתפתח, להתקדם בצה"ל ולהגיע להישגים משמעותיים. לכבוד השנה החדשה אני מאחל לכולם שנה של בריאות, עשייה, שהקורונה תדעך ונחזור לחיים נורמליים".
לעדכונים - חדשות בת ים