תוכנית חינוכית חדשה ומיוחדת יצאה לדרך בבת ים. במסגרתה ילמדו בני ובנות הנוער להתמודד עם הונאות דיגיטליות, נושא חשוב במיוחד בעידן שבו לכל אחד ואחת מהם יש סמארטפון וגישה ישירה לרשת.
איך מזהים הונאות דיגיטליות?
עיריית בת ים, בשיתוף חברת ישראכרט, השיקה אתמול (12.5) תכנית חינוכית חדשנית בשם "הדור הבא", שמטרתה להעניק לתלמידי העיר כלים מעשיים להתמודדות עם הונאות ברשת ולחזק את החוסן הדיגיטלי הקהילתי.
אולי יעניין אתכם:
מדובר ביוזמה קהילתית ראשונה מסוגה, שמשלבת חדשנות טכנולוגית עם אחריות חברתית, כחלק מהחזון העירוני להעניק לתלמידים ערך מוסף מעבר ללימודים המסורתיים, ממש כלים לחיים.
בשלב ראשון, תיושם התכנית לראשונה בארץ, בבית הספר "דוד אלעזר" בעיר, ובהמשך צפויה להתרחב גם לבתי ספר נוספים בעיר ולערים נוספות בארץ. התכנית כוללת סדנאות והדרכות לתלמידים, הורים ומורים, בשיתוף ישראכרט, חברת אנטרופי, וצוותי ההוראה של בית הספר.
ראש העירייה, צביקה ברוט: "הדור הבא הוא לא רק שם של תכנית, זו דרך חשיבה. החזון שלנו הוא להכין את הילדים לחיים האמיתיים - לזהות איומים, להימנע מהונאות, ולהיות אזרחים דיגיטליים אחראיים. אנחנו מנסים להכניס לתוך מערכת החינוך ערכים שמרחיבים את המבט מעבר למתמטיקה או עברית, כמו חינוך פיננסי, שימוש בטכנולוגיה בצורה נבונה, או איך לחלום ולהגשים חלומות. היכולת לתת לילדים את הכלים האלה חשובה מתמיד. תודה לכל השותפים: ישראכרט, אנטרופי וצוות בית הספר, ובהצלחה לכולנו".
מוני אברהם, סמנכ"ל ניהול סיכונים בישראכרט, הוסיף: "אנו חיים בעידן שבו לילדים יש סמארטפון בכיס - והם חשופים להונאות ופישינג עוד לפני שהם מבינים מה זה כרטיס אשראי. מטרת התכנית היא להקנות להם מודעות, אחריות ויכולת לפעול נכון. זו השקעה בביטחון הדיגיטלי של הדור הצעיר".