זה לא רק עוף מטוגן. הקראנץ' של לאה כבש את בת ים וגם את הלב. ומה עם התורים? אותם רואים מרחוק ברחוב בלפור. אז תכירו את לאה גוברק, עולה חדשה מפנמה שפתחה מקום טעים וקראנצ'י במיוחד. מה אוכלים שם, איך המחירים, ולמה גם אתם חייבים לבדוק את המקום הזה?
3 צפייה בגלריה
הקראנץ' של לאה. העוף המטוגן שמשגע את בת ים
הקראנץ' של לאה. העוף המטוגן שמשגע את בת ים
הקראנץ' של לאה. העוף המטוגן שמשגע את בת ים
(צילום: לאה גוברק)

הקראנץ' של לאה בבת ים - עומדים בתור


תכירו את הכוכבת החדשה של בת ים והיא מטגנת את דרכה ללבבות (ולקיבה) של כל עם ישראל. רוצים לטעום? כדאי שתתכוננו לעמוד בתור (והוא ארוך יותר מהמתנה לנציג שירות לקוחות בחברת סלולר ביום ראשון בבוקר). לאה והקריספי צ'יקן שלה הפכו בימים האחרונים את בלפור 135 בבת ים למוקד עלייה לרגל,או ליתר דיוק - מוקד עמידה בתור.

תראו מה קורה בקראנץ' של לאה ברחוב בלפור:
הקראנץ' של לאה. העוף המטוגן שמשגע את בת ים
(צילום: לאה גוברק)


הקראנץ' הזה הוא לא משחק ילדים. הוא סאונד רקורד שהפך ויראלי ברשת הטיק-טוק, ששולח מאות (אם לא אלפי) אנשים מדי יום למסע חיפוש אחר הביס המושלם. הם באים מרחוק, מקרוב, מכל כיוון, מצוידים בסבלנות של מי שמחכה לטיסת לואו-קוסט. חצי שעה המתנה? שעה? לפעמים נדמה שזו רק ההתחלה של מסע ארוך אל האושר המטוגן. זה כבר לא רק אוכל, זו תופעה, זה בילוי, זה ספורט אתגרי.

אולי יעניין אתכם:

עולה חדשה מפנמה יצרה את הביס המושלם


מאחורי הטירוף הזה עומדת לאה גוברק, בת ימית עולה חדשה מפנמה ורק בת 21, שהוכיחה שאפשר להפוך אהבה ענקית לעוף מטוגן – לעסק שעושה קראנץ' גם בכיס. הכל התחיל, כרגיל בימינו, בבית, מול הטלפון הנייד. לאה תיעדה את עצמה טורפת בהנאה את יצירותיה הפריכות, והסאונד של הביס המתפצח על עוף עסיסי הפנט את הרשת. יום אחרי יום, הצופים רצו רק דבר אחד: לטעום.

3 צפייה בגלריה
הקראנץ' של לאה. העוף המטוגן שמשגע את בת ים
הקראנץ' של לאה. העוף המטוגן שמשגע את בת ים
הקראנץ' של לאה. העוף המטוגן שמשגע את בת ים
(צילום: לאה גוברק)

הצעקות הוויראליות: "גם אנחנו רוצים קראנץ'!", שלחו את לאה היישר לבלפור בבת ים, לדוכן קטן (קטן זה אנדרסטייטמנט) וכשר למהדרין שהפך במהרה למכה של פריכות. כולם מנסים לפצח את הסוד, לחפש את "מתכון קריספי צ'יקן של לאה" כמעט כאילו שמדובר בנוסחה הסודית לקוקה קולה, אבל האמת? מסתבר שהקסם הוא בציפוי, כזה שמצליח להיות סופר קריספי גם בגרסה הכשרה.

הלהיט שהתחיל בטיקטוק


הפלטפורמה שהפכה את לאה ל"אייקון פריכות" היא כמובן טיקטוק. נראה שכל אזכור של הקריספי צ'יקן הזה חייב להגיע עם #האשטאג. הסרטונים שלה זכו למיליוני צפיות, לייקים, שיתופים ותגובות בסגנון: "אני בדרך!" או "שווה את הנסיעה?". ועם כל הכבוד לתקשורת המסורתית, טיקטוק היא זו ששולחת את ההמונים לעמוד בשמש בבת ים.
התוצאה הישירה של כל ההייפ הזה? תורים, תורים, ועוד תורים. הזמן הממוצע שתקדישו מחייכם לחוויה הזו עומד על חצי שעה לפחות, ויכול לטפס בקלות לשעה ויותר בשעות השיא, כשנדמה שכל תושבי ישראל (וגם כמה תיירים אמיצים) החליטו שזה היום לטעום את הקראנץ'. ההצלחה של לאה היא הוכחה ניצחת לכוחה של המדיה החברתית – בלי קמפיינים יקרים ופרסומות: פשוט עוף מטוגן ואישיות כובשת בווידאו קצר.

3 צפייה בגלריה
לאה גוברק. להיט בטיקטוק
לאה גוברק. להיט בטיקטוק
לאה גוברק. להיט בטיקטוק
(צילום: עצמי)

ההגעה לדוכן עצמו היא חוויה בפני עצמה, כאילו נכנסתם לחדר המתנה של רופא שיניים. "חלל פצפון", כל כך קטן שנדמה שהוא נמדד בסנטימטרים רבועים ולא במטרים. מקומות ישיבה? יש, אל תדאגו. שלושה כיסאות פלסטיק אסטרטגיים, שכנראה דורשים הזמנה חודשים מראש. אז אם בא לכם לשבת בנחת ולאכול, אולי כדאי שתביאו איתכם כיסא מתקפל מהבית, או שתתכוננו לאכול בעמידה, בהליכה, או סתם לנשנש באוטו כמו שמקובל – אבל גם זה בעיה באיזור הזה בבת ים.

מה אוכלים בקראנץ' של לאה וכמה זה עולה?


התפריט די פשוט וכולל קריספי צ'יקן בכמה גדלים לבחירה (3, 5, 7, 10 חתיכות, ואפילו אריזת קילו למשפחות רעבות במיוחד). בנוסף, יש המבורגר קריספי צ'יקן (כי חייבים), צ'יפס (שותף טבעי), טבעות בצל (קראנצ'יות לא פחות) וחמוצים (למי שצריך לפחות תחושת ירקות).
כמה זה יעלה לכם?
3 חתיכות קריספי צ'יקן 30
5 חתיכות קריספי צ'יקן 50
7 חתיכות קריספי צ'יקן 65
10 חתיכות קריספי צ'יקן 95
קילו קריספי צ'יקן 180
המבורגר קריספי צ'יקן 55
צ'יפס 18
טבעות בצל 22
חמוצים 3
הטיפ הכי חשוב לחיים (ולחוויית לאה): "הזמינו מראש אונליין". זה יחסוך לכם זמן יקר, עצבים, ואולי גם כמה דחיפות עדינות בתור.

לאה גובריק. הקראנץ' שמשגע את בת ים
(צילום: לאה גובריק)

שווה לעמוד בתור בשביל עוף מטוגן?


זו כבר שאלה פילוסופית. האם הקראנץ' המדובר אכן שווה את כל הטררם, התור והזיעה? הפריכות, ללא ספק, היא גולת הכותרת. כולם מסכימים שהיא יוצאת דופן, ברמה אחרת. אבל טעם העוף עצמו? כאן הדעות קצת חלוקות. יש שיגידו שהוא רך ועסיסי, ויש שיגידו שהוא פשוט... עוף מטוגן. רוטב ה-LCC הסודי זוכה למחמאות, אבל מנות אחרות, כמו ההמבורגר שמתפרק או טבעות הבצל שהציפוי שלהן לא תמיד אחיד, מקבלות ציון פחות מרשים.
למרות הדעות המעורבות, דבר אחד בטוח: הקריספי צ'יקן של לאה הוא הרבה יותר מעוד טרנד: הוא סיפור סינדרלה מודרני. אז אם אתם חובבי עוף מטוגן מושבעים, נהנים מסבלנות של בודהה ולא מפחדים מהמון אנשים שנושפים לכם בעורף, אז כן, כנראה שזה שווה את זה. או שאולי תחכו שההייפ קצת ירגע ותוכלו ליהנות בשקט ובלי לצלם את המנה לטיקטוק.
פורסם לראשונה: 20:00, 12.05.25