אם הלכתם באמצע היום ברחוב רוטשילד במרכז בת ים וראיתם תור ארוך של אנשים, כנראה שהגעתם למקום הנכון. אם אתם רעבים, כמובן. ביולי האחרון, ממש באמצע המלחמה פתחו שני חברי ילדות משכונת עמידר, שרון אברבנאל ואליאור צבי, עסק חדש של אוכל רחוב ויש מנה אחת שכולם באים במיוחד לטעום אותה.
חברי הילדות הביאו לבת ים את הסביח
"סביח פרישמן" התחיל את דרכו לפני 20 שנה כעסק קטן ברחוב דיזינגוף פינת פרישמן בתל אביב. המקום הצליח, אנשים הגיעו מכל הארץ, ולאט לאט העסק התרחב. כיום פועלים כבר 14 זכיינים ברחבי הארץ, והאחרון שבהם נפתח ביולי האחרון ברחוב רוטשילד 30 בבת ים.
קראו גם:
המנהלים הם חברי הילדות שרון אברבנאל ואליאור צבי שיצאו לדרך בלי ניסיון, אבל עם הרבה אהבה. שרון (37) נשוי ואב לשלושה מספר על תחילת הדרך ואומר: "עבדתי במחלקת המים של ראשון לציון, וכבר הרבה זמן שוחחתי עם אליאור שצריך לעשות שינוי כיוון – והחלטנו שאנחנו הולכים לכיוון קולינרי תל אביבי, להביא את הבשורה של הסביח לבת ים, ומסתבר שההחלטה הייתה נכונה".
אליאור (33) נשוי ואב לשניים ממשיך ומספר: "גדלנו בבת ים והכרנו את המותג של הסביח מתל אביב. אמרנו לעצמו שגם תושבי בת ים חייבים לנסות את זה, זה טעם ממכר. בדקנו כל מה שדרוש כדי לפתוח זיכיון בעיר, ואז יצאנו שנינו להרפתקה, ומתוכה חצי שנה שלמה עבדנו שנינו בסניף ברחוב פרישמן בתל אביב כדי להבין איך הכל עובד, משלב ההכנה, הבישול, השירות וכמובן כל מה שקשור לניהול הסניף".
"סביח שניצל". עומדים בתור בשבילו
"סביח פרישמן" בבת ים נפתח ביולי האחרון, בשיא המלחמה. "פתחנו בזמן שאנשים כל שתי דקות רצו למקלטים", הם מספרים. "זו הייתה תקופה מאתגרת לפתוח, אבל ככל שהתקדם הזמן - המקום מוכיח את עצמו. יש ימים שאנשים עומדים ואפילו מחכים 15 תורות לפניהם כדי לקבל את המנה שלהם".
מה כדאי לאכול אצלכם?
"שלוש המנות הכי נמכרות אצלנו זה סביח, שניצל ופלאפל. ברור שזה הסביח הכי טוב בארץ, אבל המנה שבאמת הכי אוהבים ועומדים בתור בשבילה זה "שניצל סביח" – שילוב של שניהם, שהופך את המנה הזו לטעימה במיוחד. מעבר לזה, החצילים מטוגנים במקום ומוגשים חמים, הביצה הקשה טרייה, והסלטים מוכנים מידי יום. אוכל רחוב במיטבו".
מה המחירים?
"פלאפל אמיתי ירוק בפיתה רותחת יעלה – 25 שקל, סביח – 30 שקל והמנה הכי יקרה זה הסביח שניצל – 42 שקל. אם כי רוב המחירים אצלנו נעים סביב 25-30 שקל".
יש כבר לקוחות קבועים?
"רוב התושבים מבת ים, אבל יש גם מלא מחולון ומראשון לציון. יש לנו לקוח מהאיזור, משה, שכל יום מגיע לאכול סביח שניצל באותה שעה קבועה. אני כבר רואה אותו מרחוק מתקרב על המדרכה, יודע שהוא מגיע בשביל זה, ואני מתחיל להכין. כל יום אותה מנה, מה שנקרא: לקוח זהב".
זה לא עסק גדול. כל שטח המקום הוא 50 מ"ר, יש זו חמישה עובדים חרוצים, ואפשר לאכול על הבר או להזמין טייק אווי או משלוחים.
מה עוד חשוב לדעת?
"אנחנו כשרים בד"צ. מעבר לזה, רק לבוא, לבלוס וליהנות. הטעם מדבר בפני עצמו".