בר בירה חדש נפתח לאחרונה בטיילת בת ים, וכמו תמיד "מיינט בת ים" מפרגן לעסקים מקומיים חדשים ויוצא לבדוק בשבילכם מה קורה שם. אז זה הרגע להכיר את צ'פלין בר בירה ואוכל. מה יש שם? אווירת פאב אנגלי, מגוון בירות גדול ותפריט אוכל יוצא דופן ולא כשר. בליינים, הכירו את המקום החדש ששווה לבקר בו.
הגשמת חלום - בר אנגלי בבת ים
אלכסנדר דרוז, בעל המקום החדש מכיר היטב את בת ים, ושמו אולי מוכר לכם גם ממסעדה נוספת שבבעלותו בעיר - וילה מארה בחוף בת ים.
דרוז עובד מגיל 13 בתחום המסעדות, וחלם תמיד לפתוח בר בירה. החלום הזה חיכה שנים רבות, ובינתיים הוא פתח את וילה מארה בתל אביב, אחריה את וילה מארה בבת ים, ולאחר מכן יצא לטיולי ברים במינכן וניו יורק. כעת הוא מגשים את החלום: הכירו את צ'פלין – בית בירה ואוכל בבת ים.
קראו גם:
צ'פלין מעוצב כבר אנגלי בסגנון שנות ה-30 עם נגיעות מודרניות. מי שיושב סביב בר העץ, משקיף על 14 ברזי הבירה הנמזגים במקום, והאוכל שיוצא מהמטבח. במרכז הבר, מצוירת דמותו של צ'פלין בגודל מלא. המקום נפתח בהשראת הברים האנגליים והאירופאים אותם דרוז פוקד בקרב כל טיול בחו"ל.
"בירה זה המשקה האהוב עלי וברים אנגליים של תחילת המאה ה-20 הם האהבה שלי", אומר דרוז ומוסיף: "צ'פלין הוא התגשמות חלום. התעקשתי להביא את דמותו של צ'פלין שיכול להיות שחלק מהקהל שלי לא יכיר, אבל בשבילי הוא סמל לתרבות, להיסטוריה, לאומץ ותעוזה- וזה מה שאני תמיד מנסה להיות. על התפריט מצוטט צ'פלין: "החיים יכולים להיות נפלאים אם אתה לא מפחד מהם. כל מה שנדרש זה דמיון, אומץ וקצת בצק" וזה המוטו שבהשראתו אני משתדל לחיות".
תפריט יוצא דופן בנוף הבת ימי, וגם מחירים
אין ספק ש"צ'פלין" מביא לבת ים חווית בילוי אחרת, והתפריט נע בין המטבח הבווארי למטבח האמריקאי, ומביא את כל האוכל הטעים (לא כשר) שאפשר להגיש לצד בירה.
תנור: פרעצל שום 25 ; ז׳וליין פטריות בקערת לחם- מיקס פטריות, וקרם שמנת צ׳דר בתוך קערת לחם 62
צ'יפס: צ'יפס צ'דר - צ'יפס ביתי, רוטב צ'דר ושמנת 42 ; צ'יפס&שרימפס בציפוי פנקו פריך 68; צ'יפס & נתחי שניצל ביתי - צ'יפס עם נתחי שניצל פריכים, לימון 65 ; צ'יפס אסאדו - צ'יפס ביתי עם אסאדו פריך ואיולי צ'יפוטלה 68
סלט: סלט צ'פלין - מיקס חסה, אגסים ביין אדום, גבינת בושה, צנוברים, תיבול יווני על בסיס דבש ושום. 65 ; סלט פנצנלה- מיקס עגבניות & קרעי מוצרלה וקרוטונים בוינגרט ירוק 55; לבבות קיסר עטופים באיולי אנשובי 45
הום מייד בורגרס: סמאש בורגר עם צ׳דר – 2 קציצות של 100 גר, עם צ'דר, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ בכבישה ביתית, בצל מטוגן, צ'יפוטלה 75; סמאש בורגר עם צ׳דר ושרימפס- צ'דר, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל מטוגן , ציפוטלה, שרימפסים ברוטב צ'דר ושמנת 88; סמאש בורגר עם צ׳דר ואסאדו - צ'דר, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל מטוגן, צ'יפוטלה, אסאדו קריספי 85 ; צ׳יקן בורגר – עוף בציפוי פריך בגלייז סיצ'ואן, עם חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ 68
כל ההמבורגרים מגיעים עם צ'יפס ויש גם המבורגר + צ'יפס + בירה ב 99
ים: צלחת דגים קרים– סלמון מעושן, טונה מעושנת ומקרל 58; קלמרי קריספי 55; שרימפס גריל– שרימפסים שלמים צלויים בגריל בתיבול קייג'ון וחמאת שום, מוגש עם צ'יפוטלה ביתי 72; שרימפס מרינייר- חמאה, ציר דגים, שום, פטרוזיליה, יין לבן, שמנת 88 ; פורל וז'וליין פטריות - פורל שלם עשוי על פלנצ'ה וטאבון, מעליו מיקס פטריות צלויות ברוטב שמנת כמהין 95
אדמה: פלטת שרקוטרי – רוסטביף, פפרוני, וברזאולה עם איולי חרדל 75 ; כריך רוסטביף- לחם שיפון, רוסטביף סינטה פרוס, רוטב איולי צלפים, צ'יפוטלה , חסה , מלפפון מוחמץ, בצל עגבניה 68; כנפיים צ'ילי - כנפי עוף ברוטב חמאת צ'ילי פיקנטי 42/78 ; מיקס נקניקיות בוואריות - נקניקיה עם גבינה, נקניקיה בווארית, נקניקיית מרגז עם כרוב כבוש, איולי חרדל וצ'יפס 85; שיפוד נתח מובחר 88; אנטריקוט מיושן 30 יום 45 ל-100 גרם
בבר של צ'פלין מגישים כ 14 סוגי בירה מהחבית וכ-20 בבקבוקים ופחיות. קוקטיילים מצוינים בהשראת הסרטים של צ'פלין כמו: המהגר, אורות הכרך, הדיקטטור הגדול ועוד וכמובן בר אלכוהול עשיר.
שעות פתיחה:
ראשון – חמישי 17.00-00.00 | שישי- שבת 13.00-00.00
בין הימים ראשון- חמישי 17.00-19.00, יש בצ'פלין "שעות שמחות" עם 25% הנחה על כל התפריט
בן גוריון 145 בת ים | 073-2377023