בהמשך לעתירה המינהלית שהוגשה בשבוע שעבר נגד עיריית בת ים, לאחר שהעירייה סירבה לפתוח את אתרי הבנייה, הושג אתמול (שלישי) מתווה פשרה.
לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, עיריית בת ים הורתה על סגירת אתרי בנייה באופן כולל, ואף הודיעה כי הן תטיל סנקציות על קבלנים שיפעלו בניגוד להחלטתן. בעתירה שהגיש עו"ד אלדד כורש ממשרד פישר (FBC), והוגשה על ידי התאחדות הקבלנים, הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה, דניה סיבוס, עץ השקד הנדסה, אלקטרה בנייה והתאחדות התעשיינים. נכתב כי יש לאפשר לקבלנים להפעיל את אתרי הבנייה כפי שהורו משרד השיכון ומשרד הפנים, בהתאם להנחיות פיקוד העורף.
אך בעירייה סירבו לאפשר זאת כאשר הטיעון העיקרי הוא שמירה על בטחון הציבור. אמש (שלישי) היום נערך דיון בעתירה. השופט קובי ורדי הציג לעירייה את הקושי בהמשך סגירת האתרים בעת הזאת באופן מוחלט ובעקבות זאת הצדדים הגיעו להסכמות.
קראו גם:
לפי ההסכמות, האתרים יחזרו לפעילות באופן מיידי בכפוף לשורה של תנאים.
התנאי המחמיר הראשון קובע כי באתרים ניתן יהיה להעסיק רק עובדים בעלי תעודת זהות כחולה או עובדים זרים בעלי אשרות עבודה. לא תתאפשר בשום אופן עבודת פלסטינים.
התנאי המשמעותי השני הוא שלפי ההסכמות, האתרים צריכים לעמוד בהנחיות פיקוד העורף לאתרי בנייה ולהציב בכל אתר מאבטח על חשבון הקבלן. העירייה תוכל לפי שיקול דעתה לדרוש שהמאבטח יהיה חמוש. אם המאבטח יהיה מטעם העירייה הקבלן יישא בעלות של 210 שקל לשעה.
בנוסף, בין שאר התנאים, כל יום תועבר לקב"ט העירוני רשימת עובדים מעודכנת, אסורה לינת פועלים באתרים והם יגיעו וייצאו ממנו בהסעה מאורגנת. העבודה תסתיים לא יאוחר מ-18:00 ולא תותר עבודת לילה, אך יהיה ניתן לבקש החרגה לגבי אתרים מרוחקים ממקומות מגורים. תידרש חתימה של קבלן על כתב התחייבות כי הוא עומד בדרישות.
השופט ורדי שנתן להסכמות תוקף של פסק דין ציין כי יש לשבח את הצדדים המעורבים שעשו מאמצים להגיע להסכמות. את העירייה ייצג עו"ד אורי הברמן ממשרד שרקון, בן עמי, אשר ושות'.