קטי פיאסצקי–מורג התמודדה בבחירות האחרונות על ראשות העיר, קיבלה 1,376 קולות בסיבוב הראשון והגיעה למקום השישי. היום היא עובדת בחברת סייבר ויו"ר מרצ בבת ים.
1 צפייה בגלריה
קטי פיאסצקי–מורג
קטי פיאסצקי–מורג
קטי פיאסצקי–מורג
(צילום: קובי קואנקס)
קראו גם:
"התמודדתי אחרי חמש שנים כחברת מועצה, ניסיון שלחלק מהמועמדים לא היה, כולל לראש העירייה הנבחר. היה לי חשוב שאישה תתמודד במערכת הבחירות בעיר ושבת ים לא תייצר תמונה של מועמדים גברים בלבד.
"לא חשבתי שיש לי סיכוי, אני אישה ריאלית וחיה בתוך עמי", היא מודה, "גם ידעתי שלאישה חילונית ושמאלנית זה לא יקרה בבת ים, אבל אני מאמינה ששינוי חברתי מתחיל ממשהו".
למרות ההפסד והיחסים שהתערערו אחרי ירח דבש קצר עם ברוט, פיאסצקי־מורג מרוצה מתוצאות הבחירות, "אמנם בסיבוב השני לא תמכתי באף אחד בפומבי, אבל שמחתי שהתחלף השלטון".
תתמודדי שוב?
"אני לא יודעת אם אתמודד עוד פעם. הייתי בקואליציה במשך שנה וחצי, בזמן הזה פתחנו תיק לקידום מעמד האישה וזכויות בעלי חיים וקודם שיח עם הקהילה הגאה, עסקתי גם באיכות הסביבה וצעירים, נושאים שמאוד קרובים לליבי".
מדוע עברת לאופוזיציה?
"כי לא הרגשתי שקיבלתי חופש פעולה, יכולת או כלים להצליח בתפקיד שלא היה חשוב רק לי או למרצ, אלא לכל התושבים. לא הרגשתי שאנחנו נבחרת שבאה להיכנס 'בראבק' ולכן עזבתי. דווקא עכשיו כשיש יותר תקציבים לבעלי חיים וקידום נשים אני מרגישה שדברים כן זזים, זה לא קשור לקואליציה או אופוזיציה, אלו תחומים שחשובים לכולם".
אז מה עכשיו?
"אני חברת מועצה בהתנדבות מלאה, דבר שלא תמיד מבינים, יש שחושבים שמדובר בתפקיד בשכר. אני ממשיכה לגדל את שתי בנותיי, לומדת אופנה בלימודי חוץ בשנקר, אני הבאה בתור להיכנס לכנסת מטעם מפלגת מרצ והכי מרגש, לאחרונה נבחרתי לחברת הוועד המנהל של תנועת ישראל חופשית, זה מקום שהרוב מגיעים אליו מתל אביב או גבעתיים, אני הנציגה היחידה מבת ים".
תשובי לקואליציה?
"זה לא עניין של טייטל, זה תלוי רק במינהל תקין וקידום נושאים שחשובים לי. אני לא מחפשת לפגוע באף אחד, אבל תחבורה ציבורית בשבת זה צורך מהותי בבת ים, עיר עם המון אוכלוסייה מבוגרת. אין לי שום כוונה לראות אוטובוס עובד בשכונת עמידר באמצע השבת, אבל תחבורה ציבורית בשבת תעשה טוב לבת ים ואני מקווה שהנהלת העיר תשכיל להבין זאת".

המועמדים שהפכו מיריבים לחברים

רבים בבת ים התמודדו על ראשות העיר בסיבוב הראשון, רובם חברו לראש העירייה הנוכחי, זה שנגדו התמודדו בבחירות 2018. זה קרה אחרי הסיבוב הראשון, כשהם הבינו שכדי להדיח את ראש העירייה לשעבר, יוסי בכר, עליהם לחבור יחד. כך למשל, לאחר הבחירות הפך אלי יריב, שבמשך שנים כיהם כיו"ר אופוזיציה וראה בעצמו מועמד לעמוד בראשות העירייה, לממלא מקום ראש העירייה ומחזיק תיק החינוך והתרבות. גם ירון לוי הפך לסגן ראש העירייה ומחזיק תיק השוויון החברתי, חוף הים ותיירות, ואילו אורי בוסקילה הפך למשנה לראש העירייה ומחזיק תיק הנדסה, חינוך ממ"ד, מורשת ותרבות תורנית. בחולון רק מועמד אחד בחר לחבור לשלטון וזהו אילן גזית, שהפך למשנה לראש העירייה, יו"ר ועדת ספורט וחבר בוועדת הנהלה ובוועדת מכרזים.
"עבור חלק זאת טקטיקה, הם מגיעים למועצה ורוצים לעשות רעש, שיכירו אותם ויזכרו את השם", אומר גורם לשעבר במערכת הפוליטית בחולון, "אבל בבת ים השיר מתנגן קצת אחרת, אלו אנשים שהרבה שנים חלמו על שינוי וגם אם הם לא יושבים על הכיסא יש להם חלק עצום במהלך שהתרחש, לכן אין פלא שבהזדמנות הראשונה הם התחברו".