בתחילת השנה התקיימה בבת ים מחאה גדולה של פעילי בעלי חיים, שטענו כי החיות בעיר מוזנחות. בתגובה הודיעה עיריית בת ים על רפורמה בתחום בעלי החיים בעיר, והצהירה כי תעביר תקציבים, תבנה כלבייה עירונית ותפרסם מכרז לאיוש קבוע של תפקיד הווטרינר העירוני.
קראו גם:
כדי למשוך מועמד מתאים ולהגביר את הפיקוח אף הורה ראש העירייה, צביקה ברוט, להגדיל את היקף המשרה של הווטרינר העירוני מ־70 ל־100 אחוז, אלא שבפועל כמעט שנה מאז ההכרזה ועדיין אין לבת ים וטרינר עירוני.
חשוב להבין שמעבר לטיפול בבעלי החיים, בעבר הווטרינר העירוני היה מחויב לאשר כל משאית בשר או דגים שנכנסה לעיר, אך החל מחודש מרץ 2020, בדיקות המשנה ברחבי הארץ בוטלו מכוח חוק המזון החדש. על פי משרד הבריאות, החוק החדש מחייב פיקוח וטרינרי בכל מפעלי המזון מן החי, תוך יישומה של תוכנית בטיחות מזון, הובלת המשלוחים בכלי רכב מאושרים בלבד ושיווק לנקודות שיווק המורשות להעברה במערכת הממוחשבת של המשרד.
כל משלוח בשר מקבל קוד אישור ממוחשב מטעם משרד הבריאות טרם שיווקו, ורכבי ההובלה נבדקים הן במפעל והן בדרכי השיווק. מי שבודק אותם בדרכים הם וטרינרים עובדי הרשויות המקומיות.
"נכון שזה כבר לא כמו פעם, אבל עדיין צריך פיקוח", טוען נהג משאית ותיק שפנה בנושא למשרד הבריאות. "זה תפקיד כל כך בסיסי וכל כך משמעותי, אז אני באמת לא מבין כמה קשה למצוא מי שיבצע אותו. הרי מיזוג של משאית יכול להתקלקל בדרך, נהג שיצא מהמפעל יכול להעביר את המוצרים לרכב אחר, יש כל כך הרבה דברים שיכולים להשתבש. אלה מצבים שראיתי בעיניים שלי. אני לא מבין איך מישהו מוכן לקחת סיכון על חשבון הבריאות של כולנו".
במשרד הבריאות מודעים למצב ומבהירים כי המשרד התריע בפני התאגיד לפיקוח וטרינרי כי על עיריית בת ים להסדיר את הנושא, אך בינתיים התפקיד, שבבת ים הנושא בו הוא בעל השכר הגבוה ביותר (כ-55 אלף שקלים בחודש) בעירייה, עדיין לא מאויש.
מהעירייה נמסר: "בתיאום עם משרד החקלאות ישנה מ"מ לווטרינר העירוני המבצעת את עבודתה. במקביל העירייה נמצאת בעיצומו של המכרז לגיוס מועמד מתאים".
עוד חדשות בת ים