עיריית בת ים בישרה השבוע על שני מענקים שזכתה בהם מהמשרד להגנת הסביבה שבראשו עומדת השרה עידית סילמן. סך המענקים לעיר: מיליון שקלים וחצי. למה זכתה בהם העירייה ולמה הם מיועדים?
3 צפייה בגלריה
אוספים זבל בבת ים
אוספים זבל בבת ים
אוספים זבל בבת ים
(צילום: עיריית בת ים)

מענק הזבל


מפרוץ המלחמה, גדלו משמעותית כמויות הפסולת בבת ים, כמו גם ברשויות נוספות. לכן, גדלו גם הוצאות הטיפול בפסולת ונוצר קושי במימון. לכן ניגשה העירייה ל"קול קורא" שפרסם המשרד להגנת הסביבה ונועד לתמוך ברשויות המקומיות, ולהעניק סיוע חירום מיוחד עבור הגידול בהוצאות השוטפות, איסוף ופינוי הפסולת ולטיפול בה.
עיריית בת ים שנמצאה זכאית למענק קיבלה סיוע על סך 750 אלף שקלים. המענק יסייע לעיר בהוצאות השוטפות לאיסוף ולפינוי פסולת ומניעת מפגעי זבל.


קראו גם:

מה גרם לעלייה בכמויות הזבל?


בעירייה מסבירים שהעלייה בהוצאות החריגות נובעות בין השאר מגיוס עובדים לשירות מילואים, חסימת צירים בשל הלחימה, צורך בתוספת נקודות פינוי לנקודות ההתארגנות של צה"ל ותוספת גדולה של פסולת בשטחן של רשויות שקלטו מפונים מעוטף עזה ומגבול הצפון.

3 צפייה בגלריה
אוספים זבל בבת ים
אוספים זבל בבת ים
איסוף פסולת בבת ים. ההוצאות גדלו עם פרוץ המלחמה
(צילום: עיריית בת ים)

לקול קורא זה יכלו להגיש בקשות עיריות, מועצות מקומיות, מועצות אזוריות, איגודי ערים ואשכולי רשויות מקומיות אשר נגרמו להם הוצאות עודפות בגין פעילות המלחמה.
מחזיקת תיק איכות הסביבה בעיר, קטי פיאסצקי: "המלחמה, מעבר להשלכות החברתיות והביטחוניות, השפיעה גם על היקף הפסולת וזאת בין היתר בשל מחסור בכח אדם שגויס למילואים. פינוי פסולת משפיע באופן דרמטי על המרחב הציבורי ועל איכות החיים. התקציב יסייע לבת ים, ולרשויות אחרות, למנוע מפגעי פסולת בשטחן, שעלולים לפגוע בסביבה ובציבור. אני מברכת על הקצאת התקציבים לטובת המטרה החשובה. אנו נמשיך לפעול למען הסביבה מתוך מחויבות לתושבות ולתושבים ולמען כדור הארץ".

מענק הרעש


המענק השני שזכתה בו עיריית בת ים, גם הוא בסכום של 750 אלף שקל ומגיע מהמשרד להגנת הסביבה, בראשות השרה עידית סילמן. מענק זה נועד לרכישת מערכות טכנולוגיות - מצלמות וגלאי רעש המזהים רעש חריג מכלי רכב. מעיריית בת ים נמסר כי העיר זכתה למענק במסגרת מיזם "ערים שקטות".
במסגרת המיזם יפרשו מצלמות חדשניות ברחבי העיר, שיסייעו באכיפה נגד נהגים וכלי רכב רועשים כדי לשפר את איכות חיי התושבים ולצמצם מטרדי רעש במרחב הציבורי. 9 רשויות זכו בתמיכה זו, שעלותה הכוללת עומדת על 10 מיליון שקל.

3 צפייה בגלריה
מצלמה וגלאי רעש שיוצבו בבת ים
מצלמה וגלאי רעש שיוצבו בבת ים
מצלמה וגלאי רעש שיוצבו בבת ים
(צילום: המשרד להגנת הסביבה)

בהמשך למענק הודגש מהמשרד להגנת הסביבה: "הפרויקט מקודם בהתאם להנחיות שהועברו מהרשות להגנת הפרטיות ואבטחת מידע, בהן יידרשו העיריות לעמוד. זאת במטרה, מצד אחד להבטיח שיפור איכות חיי התושבים ומצד שני לשמור על פרטיותם".
ראש עיריית בת ים, צביקה ברוט: "יחד עם המשרד להגנת הסביבה אנחנו מצליחים להביא פתרון יעיל לבעיית מפגעי הרעש ובפרט רעשים מאופנועים ברחובות העיר בשעות הלילה. אנו רואים בפרויקט זה נדבך חשוב בחזון שלנו להפוך את בת ים לעיר מובילה באיכות חיים, המשלבת פיתוח עירוני עם דאגה אמיתית לרווחת התושבים. אנחנו לא נחסוך במאמצים כדי למצוא פתרונות לבעיות מפגעי הרעש, בפרט כתוצאה מאופנועים בשעות הלילה. זה חלק בלתי נפרד מההשקעה שלנו בשיפור איכות החיים בבת ים בכל תחומי החיים".