חוף הסלע בבת ים הוא אחד המוכרים והמבוקשים ביותר במרכז הארץ בשיא עונת הרחצה, אבל לא רק בקיץ מגיעים אליו. רבים מתושבי העיר מגיעים לחוף גם בחורף, חלקם לשחייה ואחרים כדי ליהנות מהנוף ואוויר הים. אבל - כל מי שהגיע לחוף בימים האחרונים דיווח על מצב עגום שנראה שהולך ומחריף: איפה המים?
המצב הזה, עליו כתבנו ב"מיינט בת ים" כבר בקיץ הופך למבהיל יותר - ונראה שיש דבר אחד שהולך ונעלם מחוף הלגונה האהוב - הים. במקום מים יש יותר איים רדודים, גובה המים נמוך מתמיד, ולסלע אפשר להגיע בקלות גם בהליכה.
קראו גם:
"רדידות החוף עקב הצטברות החול הרב הפכה את חוף הסלע למתחם לגונה", אומר זיו רבינוביץ', תושב בת ים, ומוסיף: "יש לציין, שהמצב החמיר עוד יותר בתקופה האחרונה, ונוצרו 'איים' נוספים שלא היו בעבר. לא ניתן לשחות לרוחב המתחם".
רבינוביץ' סיפר כי פנה לעיריית בת ים בנושא, אך לדבריו ומביקורים תכופים בחוף, לא נראה לו שנעשה דבר כדי למנוע את הבעיה. יתרה מכך, מה שבעונת הרחצה היה גובה של כ-20 ס"מ מים, הפך בשיא החורף לס"מ בודדים של מים רדודים והרבה מאוד חול.
מיכאל (מישמיש) בורא, ששוחה מדי יום בחוף הסלע ונחרד ממצבו, מוסיף ומספר: "המצב עגום – אין מים, זה אפילו לא שלולית. ניתן ללכת ברגל בקלות רבה עד הסלע - יש חול ואין מים. אני רואה אנשים שהלכו ברגל כדי להצטלם, וכבר לא צריך לשחות כדי להגיע לשם יותר. נכנסתי כ-60 מטר לעומק המים, וגובה המים עומד רק על 5 סנטימטרים בלבד, בקושי מכסה לי את כף הרגל. ממש כואב הלב, עיריית בת ים כבר טיפלה במקום כמה וכמה פעמים, אך בפועל – זה לא עזר, החוף מתייבש".
צפו בתיעוד מחוף הסלע השבוע:
פנייה לעיריית בת ים מלמדת ששם מודעים למצב, וכבר ב-2021 החל מיזם ענק שמכונה "פרויקט הזנת חול בחוף הסלע". העבודות מבוצעות בהתאם להיתר הטלה לים שניתן על ידי ועדה בין משרדית בראשות המשרד להגנת הסביבה, ובביצוע של החברה הממשלתית להגנות מצוקי חוף הים התיכון, כאשר המטרה היא להעמיק את המים. מה נעשה כעת כדי למנוע מהמצב מלהחריף?
מעיריית בת ים נמסר בתגובה: "לאחר בדיקה מעמיקה למול גורמי הנדסה וחופים בעירייה, נמסר בתגובה: בשבועות האחרונים הים בשפל מתמשך ולכן צצים איים קטנטנים טבעיים, זה משהו שישתנה ומשתנה בהתאם לנסיבות סביבתיות טבעיות".