מקפיצים למעלה את מערכת החינוך של בת ים. עיריית בת ים בשיתוף ארגון חותם מתכוונים להכניס כמה רעיונות מעניינים מאוד לבתי הספר בעיר, בשיתוף פעולה עם הצוותים החינוכיים היצירתיים של העיר. מה מתכננים?
5 צפייה בגלריה
המחנכות שישתתפו בכנס
המחנכות שישתתפו בכנס
המחנכות שלוקחת חלק בתוכנית
(צילום: אדם שרז)

מאז ה-7 באוקטובר, הפכו מחנכות הכיתה לעוגן מרכזי עבור התלמידים, שנאלצו להתמודד עם קשיים רגשיים ואתגרים יומיומיים חדשים. לאור זאת, החליטה עיריית בת ים להשקיע משאבים רבים בחיזוק מעמד המחנכות, ולהביא מספר רעיונות חדשניים למערכת החינוך.
העירייה החליטה לשלב תוכנית ביוזמת קרן משפחת ליאון, ארגון חותם ועיריית בת-ים, הפועלת ב-12 בתי ספר יסודיים בעיר (מעל ל-50% מבתי הספר היסודיים בבת ים) ונועדה לגבש פעילויות ויוזמות חדשות, להגברת שוויון הזדמנויות בחינוך היסודי בבת ים, תוך שילוב מחנכות הכיתה כגורם בעל השפעה על מנהל החינוך בעיר.

קראו גם:

במסגרת התוכנית העירונית, מתוך מטרה לאפשר למחנכות הכיתה - המחוברות טוב מכולם לצרכים העולים מהשטח, נבחרו 15 'מחנכות עיר' מצטיינות, שיציפו את האתגרים החינוכיים בהם הן נתקלות, ובעיקר יעלו הצעות ליוזמות חינוכיות חדשות, וזאת דרך שילובן בתפקידי מפתח במנהל החינוך ובוועדת ההיגוי העירונית, כמומחיות המביאות לשולחן ערף מוסף וייחודי.
התוכנית העירונית החדשנית תוצג היום (2 ביוני) בהיכל התרבות בת ים, בכנס של כל צוותי בתי הספר היסודיים בבת ים, בתמיכת קרן משפחת ליאון, ארגון חותם ועיריית בת-ים, בנוכחות 450 מחנכות וגורמי חינוך מובילים. הכנס יהיה במעמד סגן ראש העיר אלי יריב, נופר קפון - ראש מנהל החינוך בבת ים, אמנון ליאון - יו"ר ומייסד קרן משפחת ליאון ודנה פייניק - מנכ"לית ארגון חותם.

5 צפייה בגלריה
חנה סילבר לוריא. מנהלת תחום תוכניות מורים בארגון חותם
חנה סילבר לוריא. מנהלת תחום תוכניות מורים בארגון חותם
חנה סילבר לוריא. מנהלת תחום תוכניות מורים בארגון חותם
(צילום: אדם שרז)

הכנס יכלול מגוון אירועים ופעילויות, החל משירה ומונולוג מרגש של הזמר שי צברי, שיספר על ילדותו כתלמיד בבת ים, שירה משותפת של כ-450 מחנכות, הצגה מאת אנסמבל התיאטרון של מחנכות בת ים ועוד.
בכנס עצמו יוצגו מגוון יוזמות חדשות, מקוריות ומרגשות של מחנכות, המיושמות כבר השנה בבתי הספר בבת ים:
ליאורה ויינר, מחנכת כיתה מביה"ס יגאל אלון, שהקימה בבית הספר חדר מיינדפולנס הכולל מרחבי משחק, מוזיקה ומדיטציה, כדי לסייע לתלמידים להתמודד עם המצוקות הרגשיות והחרדות במהלך המלחמה, ולשתף את המחנכות ואת שאר הילדים באתגרים ובקשיים שחווים.
שיר טויג, מחנכת כיתה מביה"ס יצחק שדה, שגיבשה יחד עם התלמידים פודקאסט בית ספרי שבו משתפים התלמידים בחוויות היומיום ובמצוקוות והקשיים סביב המלחמה, והופכים לשדרני רדיו קטנים המתעדים את מאורעות בית הספר.

5 צפייה בגלריה
תלמידים בכיתה
תלמידים בכיתה
המחנכות הפכו לעוגן עבור התלמידים התלמידות
(המחשה: Canva)

קרן רנצר, מחנכת כיתה מביה"ס בן גוריון, שהקימה את מיזם 'סיפור בפיג'מה' במסגרתו מגיעים הזאטוטים לביה"ס עם פיג'מה בשעות אחה"צ כדי לקרוא יחד סיפור, כולל פינות יצירה ושיח כיתתי על הספרים, כדי לחזק את ההנאה וחדוות הקריאה בקרב התלמידים, כולל מפגשי קריאה פרטניים עם עולים חדשים.
לידור קונפינו, מחנך כיתה מביה"ס המעורב ראשונים, שהפעיל מיזם מפגשים בין התלמידים (מכיתות רגילות ומכיתות על הרצף האוטיסטי) לחברי מועדון ניצולי השואה. המפגשים בין התלמידים הרגילים ועל הרצף עם ניצולי השואה הובילו לקשרים חברתיים בין דוריים נפלאים ומרגשים, גם מעבר לשעות הלימודים.

5 צפייה בגלריה
תלמידים
תלמידים
קפיצת מדרגה במערכת החינוך של בת י
(צילום: שאטר סטוק)

סיגל עטר, מחנכת כיתה מביה"ס הראל, שנחשפה לפערי הידע המשמעותיים בין תלמידי בת ים, והקימה מרחב למידה דיפרנציאלי, המתאים את קצב הלימוד, רמת החומר וכלי הלימוד באופן אישי לכל תלמיד, ובאופן חווייתי הכולל פינות מחשב, יצירה, משחק ועוד.
אורית בצלאלי, מחנכת כיתה מביה"ס משה שרת, זיהתה הזדמנות לייצר חוויות המפתחות מיומנויות כמו אחריות, עצמאות ויחסי קירבה בזמן הפסקות בית הספר, והקימה את המיזם 'הפסקה פעילה', בו התלמידים מגבשים לעצמם את הפעילויות לפי תחומי העניין שלהם (אמנות, מוסיקה, ספורט, בישול וכו') ומעבירים בתורם לשאר התלמידים.

5 צפייה בגלריה
מיכל ליאון, מנכ"לית קרן משפחת ליאון
מיכל ליאון, מנכ"לית קרן משפחת ליאון
מיכל ליאון, מנכ"לית קרן משפחת ליאון
(צילום: אלדד רפאלי)

ראש עיריית בת ים, צביקה ברוט: "המחנכות שלנו הן חוד החנית של החינוך בעירנו, בתקופה המורכבת הזו ראינו אותן מתמודדות בצורה יצירתית ומיוחדת בכדי להגיע לכל תלמיד ותלמיד- וליצור עבורו מקום בטוח. זו העת להודות ולהכיר בחשיבות הגדולה של עבודתכן".
מיכל ליאון, מנכ"לית קרן משפחת ליאון: "הכנס נועד בראש ובראשונה להעמיד את מחנכות הכיתה בחזית העשייה החינוכית, כבעלות השפעה מכרעת על התלמידים והמערכת כולה. המיקום הייחודי שלהן כגורם המקשר בין המערכת, ההורים והתלמידים – מקנה להן תפקיד משמעותי, במיוחד עבור אלו שהכי זקוקים לתמיכה שלהן. מחנכות כיתה רבות כבר מגשימות את הפוטנציאל הגלום בתפקיד, בהצלחה מרובה, אך גם הן מעידות על הצורך בהכרה ובמשאבים מסוגים שונים, המשקפים את חשיבות ומורכבות התפקיד שהן נושאות".
חנה סילבר לוריא, מנהלת תחום תוכניות מורים בארגון חותם: "מטרת התכנית העירונית היא לאפשר למחנכי ומחנכות הכיתה בבת ים ליצור ולעצב חינוך איכותי ומיטיב. אנו רואים כיצד מחנכים, בהיותם הכי קרובים לילדים, יודעים להתאים את החינוך לעולם המשתנה, בייחוד בתקופה הקשה והמטלטלת שאנו עוברים כיום. הכנס יתן ביטוי ליצירה הרבה והמגוונת של המחנכים בעיר בת ים, ברמה הכיתתית, הבית ספרית והעירונית".