תושב מרכז בת ים פרסם השבוע מודעה למכירת הרכב שלו. הוא העלה תמונות לכמה אתרי מכירה באינטרנט וברשתות החברתיות. צירף מידע וטלפון, והחל לקבל שיחת טלפון מקונים פוטנציאליים. הוא לא תיאר לעצמו מה עומד לקרות.
ביום ראשון הגיע הרוכש, בן 22 תושב צפון הארץ שעשה כל הדרך לעיר בת ים. הוא פגש את המוכר, שהציג לו את הרכב. בבדיקה ראשונית בלבד – ואף מבלי להגיע למוסך – השניים סגרו עסקה, והרוכש אף כתב מול עיניו צ'ק על סך 26,000 שקל.
השניים עשו העברת בעלות לרכב, הרוכש קיבל את המפתחות לרכב החדש שלו, ואילו המוכר הלך לבנק להפקיד את הצ'ק. אלא שאז גילה שנפל בפח: הצ'ק שניתן לו הוא מזויף.
קראו גם:
המוכר הגיע לתחנת המשטרה בבת ים והגיש תלונה. שם התברר שקל מאוד לזהות את החשוד, כיוון שפרטיו מופיעים על רשיונות העברת הבעלות. כבר באותו לילה, החשוד נעצר על ידי משטרת עפולה, ובהמשך הובא למשטרת בת ים, בחשד לזיוף בכוונה לקבל דבר במרמה, וכן החזקת נכס חשוד כגנוב.
למחרת הגיע החשוד להקראת אישומיו בפני השופט דורון יעקבי מבית המשפט השלום בתל אביב. שם התברר שלחשוד אין עבר פלילי אך הוא עשה את אותו מעשה בדיוק שבועיים קודם לכן (12 בדצמבר) ובאירוע דומה בצפון הארץ.
היחידה החוקרת של משטרת בת ים ביקשה לעצור את החשוד לחמישה ימים בשל מסוכנות ושיבוש תהליכי חקירה, וכי יש חשד סביר למקרים נוספים של 'רכישת רכבים' או 'זיוף צ'קים' שטרם נתגלו. השופט התחשב בעברו של החשוד, והסכים לעצור אותו – אך לא לחמישה ימים, אלא ליומיים בלבד.
כאשר הגיע להארכת מעצר, השופטת נגה בליקשטיין שחורי מבית המשפט השלום בתל אביב החליטה לשלוח את החשוד למעצר בית, אי יצירת קשר עם המעורבים ל-30 יום וערבות עצמית בסך 5,000 שקל.
נכון לעכשיו לא ידוע אם המוכר מבת ים קיבל את רכבו חזרה או שאיבד את הכסף וגם את המכונית. היזהרו מליפול בפח של נוכלים דומים, ואל תעשו העברת בעלות לפני שהפקדתם את הצ'ק (רצוי צ'ק בנקאי) לבנק.