התחנות נסגרו, הפקקים החמירו והסוף לא נראה באופק. אלפי תושבים בחולון ובת ים זועמים על ההחלטה לסגור שתי תחנות רכבת בעיר: צומת חולון והקוממיות בבת ים. מה שגורם לכאוס תחבורתי ומכביד עוד יותר על הפקקים. מתי יפתחו שוב את התחנות? אין לנו בשורה טובה.
3 צפייה בגלריה
"פקק אינסופי". צומת חולון
"פקק אינסופי". צומת חולון
תחנת צומת חולון נסגרה והפקקים גדלו
(צילום: קובי קואנקס)

כזכור, בתחילת אוקטובר השנה, פרסמה רכבת ישראל הודעה כי "בשל גיוס מילואים נרחב של אנשי אבטחה, תיסגרנה החל מיום ראשון 6.10.24 באופן זמני ועד הודעה חדשה תחנות הרכבת אשר בצומת חולון ובת ים קוממיות (הסמוכות לתחנות חולון וולפסון ובת ים יוספטל)".

קראו גם:

חבר מועצת עיריית חולון מטעם "צעירים פלוס", גל פרוזנפר, לקח יוזמה, שלח מכתב למנכ"ל רכבת ישראל ולמשרד התחבורה ודרש למצוא פתרון מיידי לפתיחת התחנות. בין השאר, הזכיר במכתב: "כמי שמשרת במילואים גם בימים אלה, ברורה לי חשיבות המאמץ המלחמתי וגיוס אנשי ונשות המילואים לטובתו. עם זאת, החוסן של העורף והמשק הישראלי חיוני לא פחות להצלחת המאמץ הלאומי".

3 צפייה בגלריה
חבר מועצת עיריית חולון גל פרוזנפר
חבר מועצת עיריית חולון גל פרוזנפר
חבר מועצת עיריית חולון גל פרוזנפר
(צילום: פרטי)

עוד הוסיף פרוזנפר וטען כי, "היה מצופה וראוי שרכבת ישראל תיערך מראש לתרחיש הסביר בהחלט של גיוס מאבטחים למילואים ותכין פתרונות חלופיים. לא ייתכן ששתי תחנות רכבת המשרתות למעלה מ-300,000 תושבי חולון ובת-ים יישארו סגורות ללא צפי למועד פתיחה מחדש". פרוזנפר מסיים במכתבו: "הדבר גורם לפגיעה קשה באיכות החיים של התושבים וגורמת לעלייה במספר הרכבים בכבישים, להגברת העומסים וליצירת פקקי תנועה בעיר שגם ככה פקוקה תמיד".
ברכבת ישראל הגיבו כי הם מצטערים על אי הנוחות וכתבו: "כפי שצוין, המצב הביטחוני הנוכחי והגיוסים הנרחבים למילואים השפיעו משמעותית על כוח האדם שלנו, במיוחד בתחום האבטחה. זה אילץ אותנו לקבל החלטות קשות...אנחנו עושים מאמצים גדולים להחזיר את התחנות לפעילות בהקדם האפשרי. יצאנו בקמפיין גיוס נרחב למאבטחים חדשים ואנחנו מקווים שזה יעזור. בינתיים, אנחנו ממליצים להשתמש בתחנות הסמוכות - בת ים יוספטל וחולון ויצמן".

3 צפייה בגלריה
תחנת הקוממיות בבת ים. אין צפיפות ברציפים
תחנת הקוממיות בבת ים. אין צפיפות ברציפים
תחנת הקוממיות בבת ים. עדיין סגורה
(צילום: קובי קואנקס)

עבר חודש מאז התשובה, דבר לא השתנה, והתושבים סובלים. ביניהן גם ספיר שחר מחולון שאומרת: "סגרו כבר חודש את תחנת הרכבת בצומת חולון - התחנה היחידה בעיר עם חניון. זה פשוט שערורייה...מגיעה לנו תחבורה ציבורית נאותה ואי אפשר להשאיר אותנו בלי פתרון".
מקס מורוגובסקי, יושב ראש עמותת "תחבורה בדרך שלנו" וחבר ועדת התחבורה מטעם סיעת "צעירים פלוס" הוסיף: "התושבים ציפו שהסגירה תהיה לשבוע-שבועיים, אך לצערנו אנו רואים שחוסר ההיערכות הוא עמוק, גם במונחים של מלחמה שכבר שנה איתנו, ושהסגירה הפכה בשקט לקבועה ונוחה לכולם - חוץ מלתושבי חולון שנאלצים לסבול מפקקים ומהתארכות משמעותית של הדרך שלהם לעבודה. אנו קוראים לרכבת ישראל לחשוב מחוץ לקופסה ולאמץ את ההצעות שהועברו מהציבור, ואנו קוראים לעיריות חולון ובת ים להפסיק לשתוק בנושא". בשבוע הבא, 3 בדצמבר, בכוונת תושבים וחבר המועצה גל פרוזנפר להגיע לוועדת התחבורה בכנסת – לטענתם, "אולי זה מה שישכנע את רכבת ישראל".
מרכבת ישראל נמסר כי כרגע אין צפי לפתיחת התחנות: "הציבור יעודכן ברגע שיהיה מועד פתיחה".