טל מילס (33) ותושב בת ים, היה נער שגדל על החוף. הוא למד בבית הספר היסודי "יצחק שדה" ולאחר מכן בתיכון "אורט הבונים", אבל המורים שלו ידעו היטב שגם בכיתה הוא חולם על הים. הצלצול היה הסימן שלו לרוץ לחוף הסלע ולהתאמן בגלישת גלים.
בתיכון הוא הפך לגולש מקצועי, אבל כבר כנער הוא גילה את התחום האהוב עליו: דגים.
איך התחלת?
"לפני 17 שנה, עוד כשהייתי נער בן 15, מצאתי עבודה במפעל דגים. התחלתי בתחתית - כמנקה דגים, ותוך שלוש שנים טיפסתי בדרגות עד שהגעתי לבקר איכות של המקום, ואחראי על התוצרת של כ-30 עובדים. המפעל היה מספק דגים לכל המסעדות המובילות בארץ, כך שצברתי הרבה מאוד ידע וניסיון".
קראו גם:
התמזל מזלו, וחבר סיפר לו שהוא פותח חנות דגים. "הוא שאל אותי אם אני רוצה להצטרף למיזם, וכמובן ביליתי איתו איזו תקופה ארוכה, ולאחר מכן עברתי בכל חנויות הדגים בארץ. לאחרונה גיליתי שיש מקום במרכז סאדאב בחולון (רבינוביץ' 11), ואמרתי שזו הזדמנות נהדרת להיות עצמאי. החלטתי שאני לוקח את החנות ומשנה אותה תחת המיתוג 'Tal Fish'".
ספר על החנות שלך.
"זו פעם ראשונה שחולון ובת ים זוכות לחנות בוטיק ייחודית וברמה כזו לדגים טריים ומכל הסוגים. הכל אצלנו נקי כמו בבית מרקחת, ומוכרים דגים מכל הסוגים, החיתוכים, דגים מעושנים, סלטי דגים, סביצ'ה ועוד".
מה מייחד את המקום בהשוואה לשאר חנויות הדגים בחולון ובבת ים?
"ראשית כל איכות הדגים. כך לדוגמה, אם אתה מעוניין בטונה – אנו עובדים עם טונה כחולת ספיר, שזה נחשב לדג הטונה האיכותי ביותר שיש כיום, עת הוא נצוד לידי חופי סרי לנקה. אנו עושים תיבול מיוחד של הדגים – אם זה לתנור או למנגל, שיפודי סלמון מנורבגיה, מגשי אירוח, סביצ'ה, משלוחים – ואני גם כשר למהדרין".
מילס מוסיף ומספר כי, "הדגים שאני לוקח לחנות נבחרים בקפידה - ישר מהים, כך שניתן ליהנות ממיטב מה שיש לדגה בארץ להציע, בין אם מחפשים דגי ים, כמו לוקוס לבן, לוקוס אדום, אינטיאס, פרידה, ברבוניות, מוסר ים,בר ים, לברק קפריסין או דניס רויאל. אם מעדיפים דגים מתוקים, אפשר למצוא אצלנו אמנון, בורי, בס, ברמונדי, פורל ועוד".
מי מבשל את הדגים בבית?
"אני מבשל, וזה תחביב ואהבה גדולה לתחום הזה".
איך מקבלים את זה בבית שאתה חוזר עם ריח של דגים?
"אני רווק, אבל בזוגיות ארוכה. בהתחלה, הבת זוג שלי התלוננה על ריח של דגים כל הזמן, ולא רצתה שנכבס בגדים ביחד – ולכן נאלצנו לעשות כביסות נפרדות. אבל היא כבר התרגלה ושכחה מזה, כך שהכל נהדר, מתרגלים גם לריח הדגים".
אבל, גולש תמיד נשאר גולש, וגם חנות הדגים לא תעצור אותו מלברוח לגלים. לכן, החליט מראש על יום קבוע שבו החנות סגורה והמוכר נמצא בים: "יום ראשון סגור – זה יום שבו הולכים לגלוש. כל השאר, אם זה שני עד חמישי מ-08:00 ועד 19:00 ובימי שישי משעה 07:00 ועד 15:00".