במהלך חודשי הקיץ האחרונים עמלו עיריות חולון ובת ים לקראת פתיחת שנת הלימודים והקימו מבנים חדשים, שיפצו ומירקו בתי ספר וכיתות, צבעו מעברי חצייה, ריעננו את מערך צוות המנהלים והמורים, אבל גם נאלצו להתמודד עם לא מעט בעיות של הרגע האחרון.
3 צפייה בגלריה
תלמידים מבית ספר הנשיא בבת ים במפגש לקראת השנה החדשה
תלמידים מבית ספר הנשיא בבת ים במפגש לקראת השנה החדשה
תלמידי בית ספר הנשיא במפגש לקראת השנה החדשה
(צילום: באדיבות בית ספר הנשיא)

הטוב


במהלך הקיץ השקיעה עיריית בת ים כ-37 מיליון שקלים בעבודות שיפוץ, חידוש ושדרוג של מוסדות החינוך בעיר בהשקעת ענק של כ־37 מיליון שקל. שיפוץ מוסדות החינוך כלל 35 בתי ספר ו־35 גנים שבוצעו בהם עבודות שדרוג, ותשעה גני ילדים ששופצו מהיסוד.

3 צפייה בגלריה
תלמידים מבית ספר הנשיא בבת ים במפגש לקראת השנה החדשה
תלמידים מבית ספר הנשיא בבת ים במפגש לקראת השנה החדשה
מתכוננים לשנה החדשה
(צילום: באדיבות בית ספר הנשיא)

הרע


לפי נתוני משרד החינוך, נכון לחודש יוני השנה היו חסרים בישראל יותר מ־5,000 מורים ומורות, גננים וגננות, אך בתחילת אוגוסט המספר ירד כמעט בחצי ועומד על כ־2,850 מורים.
משיחות עם מנהלי מוסדות חינוך בחולון ובבת ים עולה כי המספרים אינם משקפים את המצב הקשה בשטח.
כן, התקנים מלאים, אבל המחיר הוא שעות הוראה נוספות למורים קיימים, חלקיקי משרה למורים מזדמנים ולפעמים אפילו ויתור על לימוד מקצוע ודחייתו לשנה הבאה, פשוט כי אין מי שילמד אותו.

קראו גם:

בית כנסת במגרש


בבת ים מגרש הספורט של בית ספר "שובו" הפך לאתר בנייה, כאשר כשבוע לפני תחילת הלימודים, הגיעו הורים לבית הספר וגילו להפתעתם שעל פני חלק ניכר ממגרש הכדורסל שלו החל להיבנות מבנה, מה שמפריע למעשה לפעילות השוטפת של אירועי הספורט והטקסים בבית הספר.
סבטלנה אדגרוב מוועד ההורים בשובו החלה לברר את הנושא, וגילתה שהמבנה מתעתד להיות בית כנסת, ולתדהמתה ‑ ממש פיזית בתוך שטח בית הספר.
אדגרוב ושאר חברי ועד ההורים פנו מיד לעיריית בת ים בדרישה להסיר את המבנה החדש, ואיימו להשבית את הלימודים בפתיחת השנה. מסתבר שבעירייה כלל לא ידעו על המבנה, והקמתו ביוזמתו של אחד מחברי המועצה הדתיים. בהמשך פנו ראש העירייה צביקה ברוט וחבר המועצה אלי יריב לבית המשפט בבקשה להוציא צו הריסה למבנה.
אדגרוב: "אנו יודעים שהעירייה פנתה לבית המשפט, ואכן הבנו שבית המשפט אישר צו כזה. יחד עם זאת, אם המבנה שאמור להיות בית כנסת לא יוסר לחלוטין ויפנו את כל חלקיו עד היום הראשון ללימודים – אנחנו לא נפתח את השנה".

מה חדש?


בבת ים החליטו להשקיע השנה בחשיבה חדשנית ומתקדמת ובמקצועות ייחודיים: כל תלמידי כיתה ב' בעיר ילמדו שיעורי שחמט; כל תלמידי כיתה ד' ילמדו תכנות, וזאת בנוסף לקורסים ושיעורים מיוחדים שיש בבתי הספר ברחבי העיר, כגון סייבר, פיתוח אפליקציות, רובוטיקה, הנדסת תוכנה, בינה מלאכותית ועוד.
כמו כן, 80% מתלמידי היסודי בעיר נהנים מפעילויות העשרה אחר הצהרים במסגרת "חוג חינם לכל ילד" - תוכנית בלעדית שמעניקה העירייה.
תקציב החינוך בבת ים גדל השנה ועומד על 274 מיליון שקל, וכך מהווה תקציב החינוך 25% מתקציב העירייה.

3 צפייה בגלריה
שלום כיתה א'
שלום כיתה א'
שלום כיתה א'
(צילום: באדיבות בית ספר הנשיא)

מנהלת בית ספר "הנשיא" בבת ים, לבנה דבש, בירכה את התלמידים: "היום אנחנו מתחילים שנה חדשה וההתרגשות גדולה. מצפה לנו שנה מלאה בשמחות, אתגרים והצלחות. אני מאחלת לצוות המורות, כל תלמידינו האהובים, ובמיוחד ל־65 תלמידי כיתה א' החדשים שלנו, שנה מוצלחת ומרתקת. שנה בה ילמדו דברים חדשים, יגלו עולמות מופלאים ויכירו הרבה חברים וחברות חדשים. בית ספר הנשיא הוא אחד מבתי הספר המובילים בעיר, ואני בטוחה שגם השנה תלמידינו יצליחו ויבלטו. אני גאה בכולכם ומאחלת שנה טובה ומתוקה לכל תלמידי ותלמידות בת ים".