מתנדבי קבוצת Clean Beach בת ים ניקו את חופי העיר וגילו מה באמת אתם משאירים בחופי הים, ואיך אפשר לשמור על איכות הסביבה בעתיד? "מיינו את הזבל. מקבלי ההחלטות צריכים לדעת כיצד הפסולת מגיעה לחופים ולמה. כך הם יוכלו למנוע את זה".
1 צפייה בגלריה
"למנוע זיהומים בחוף". המתנדבים
"למנוע זיהומים בחוף". המתנדבים
"למנוע זיהומים בחוף". המתנדבים
(צילום: Clean Beach בת ים)
קראו גם:
לכבוד יום המיחזור העולמי, ניקו מתנדבי Clean Beach בת ים את חוף סי פאלאס בעיר. הפעילות התקיימה בשיתוף קבוצת המתנדבים Tuesdays For Trash מתל אביב, כחלק מתוכנית "יוזמות האוקיינוס" של קרן סורפריידר אירופה.
אך בניגוד ליוזמות ניקוי שגרתיות, הפעם המתנדבים פעלו בצורה קצת שונה, כאשר הפעילות נערכה בשעות הבוקר בשני חלקים: בשלב הראשון נאספה הפסולת, ולאחר מכן המתנדבים מיינו וחילקו אותה לפי קטגוריות.
אם למישהו המראה של מתנדבים מתפלשים בזבל נראה חריג, מוטב שתדעו כי את הממצאים הכניסו המתנדבים לאפליקציית "טראש־טאג" הישראלית ולאתר יוזמות האוקיינוס, כאשר המטרה היא להבין מהי הפסולת שנזרקת בחופי בת ים וכיצד אפשר למנוע את הלכלוך.
"למרות מראהו של חוף נקי, מיון וכימות פסולת עוזרים להבין את המציאות של זיהום החוף", הסביר מייסד Clean Beach, שמואל גלם. "זו פעילות חינוכית ושימושית מאוד ‑ להכיר את המזהמים הגדולים ביותר בחופים שלנו, את מקור הפסולת, את נסיבות ההחדרה של הפסולת לחוף, ולהעביר את המידע למקבלי ההחלטות כדי שישכילו ויידעו כיצד למנוע זיהומים בחוף".
אז מה אספו המתנדבים? "אספנו בקבוקי פלסטיק, כלים חד־פעמיים, זכוכיות, אבל גם ברזל ואפילו דגל ישראל. הרוב המוחלט של הפסולת היו בדלי סיגריות ופוליסטירן (קלקר). חשוב לציין שהאירוע גם איפשר את תחילתה של שותפות בין Clean Beach לבין האפליקציה הישראלית 'קלין קוין', כך שהפסולת שנאספה במהלך ניקיונות החופים יכולה לעודד איסוף תרומות למטרות שמירה על איכות הסביבה".
אם גם אתם רוצים להשתתף בניקיון החופים בבת ים, הצטרפו לקבוצת הפייסבוקL