ב-20 בנובמבר 2018, סמוך לשעה 17:30, אישה צעדה יחד עם שלושת ילדיה ומתווך נדל"ן ברחוב הפלמ"ח בבת ים בכוונה לראות דירה ברחוב. בהגיעה לרחוב הפלמ"ח 8, נפלה לבור ביוב שהמכסה שלו לא נסגר כראוי.
היא פנתה עוד באותו יום למוקד רפואה דחופה בקופת החולים והתלוננה על חבלה בברך ימין. רופא קופת החולים אבחן צליעה ברגל ימין, שפשוף, תפיחות ורגישות, והיא אף טופלה בחיטוי הפצעים וחובשה, דאז הופנתה להמשך מעקב רפואי.
יום למחרת (21 בנובמבר) הגיעה לבית החולים וולפסון עקב החמרה בכאבים, נבדקה על ידי הצוות הרפואי, ובבדיקה תועד סימן חבלה, אם כי בוצעו צילומים ולא אובחנו שברים. היא שוחררה לביתה עם המלצות, משככי כאבים, רגל מורמת והמשך מעקב רפואי.
קראו גם:
האישה הגישה תביעה כנגד עיריית בת ים, בטענה כי לא דאגה במידה מספקת לתקינות שטח המדרכה בו אירעה התאונה, וכנגד מי בת ים – תאגיד מים וביוב, שלא דאג לתקינות אזור מכסה בור הביוב והמים בו ארעה התאונה.
על פי הסכם בין הצדדים מיום 26 בפברואר, 2020, הוסכם למחוק מהתביעה את עיריית בת ים, תוך התחייבותו של תאגיד מי בת ים לשאת בכל חיוב שיוטל על מי מהנתבעות. עיריית בת ים נמחקה מהתביעה, והמשפט המשיך.
בחוות דעתו של ד"ר תומר קרבאל, מומחה אורתופדיה מטעם התובעת, נקבעו לתובעת נכות צמיתה בשיעור 15% בגין הגבלה גבית ו-5% בגין נויריטיס. יחד עם זאת, בחוות דעתו של ד"ר עופר להב, מומחה אורתופדיה מטעם הנתבעות, קבע כי לא נותרה לתובעת נכות מהתאונה.
נוכח הפערים שבין חוות הדעת, מונה מומחה מטעם בית המשפט, ד"ר ישראל כספי, אשר קבע כי לתובעת נגרמה בעקבות התאונה חמרה בפגימה שחיקתית של עמוד השדרה, בעיקר בהליכה, ואף קבע נכות רפואית משוקללת בשיעור של 14.5%.
בפסק הדין אשר נקבע לפני ימים אחדים, שש שנים לאחר התאונה, על ידי בית המשפט השלום בתל אביב, בראשות השופט אמיר צ'כנוביץ', נקבע כי התובעת תקבל פיצויים והוצאות בסך 150,000 שקל עבור נזקיה השונים, כגון הפסדי שכר, כאב, סבל והוצאות משפט.
השופט אף הטיל את האחריות לתאונה על תאגיד המים העירוני, אולם גם קיבל את הודעת הצד השלישי שהגיש התאגיד נגד קבלן חיצוני, כך שברמת התוצאה – הוא זה שיישא בתשלום.