לראשונה בבת ים יתקיים אירוע גאווה. האירוע יישא אופי הסברתי בעיקר, ופחות קרנבלי.
1 צפייה בגלריה
(מצעד הגאווה בירושלים. צילום: יואב דודקביץ')
אירוע הגאווה הראשון בבת ים נערך לפני שלוש שנים, כאשר מעטים העזו להשתתף ביוזמה שנראתה זרה בנוף המקומי, אבל הימים עברו ונראה שעם הקמת "הגל הגאה" בעיר, וקידום תכנים מעודדי קבלה, גם בבת ים החלו לקבל את הקהילה הלהט"בית, ושנה לאחר מכן כבר נערך אירוע מכובד יותר בשיתוף עסקים מקומיים ואף בתמיכה של חברת מועצת העיר, קטי פיאסצקי־מורג.
קראו גם >>>
בשנה שעברה, עקב הגבלות הקורונה, האירוע לבש צורה של מחאה, ונראה כי השנה לראשונה הוא יתקיים כאירוע מהשורה במסגרת אירועים ארציים המציינים את המאבק לזכויות של הקהילה הגאה.
"נוצר שיח משותף עם הנהגת העירייה, ואפילו מונתה לנו אשת קשר שמאוד קשובה לצרכינו", אומר תושב העיר, עידן דקל, ממובילי הגל הגאה. "השנה יש שינוי משמעותי, כי פתאום יש תמיכה עירונית. האירוע פחות משמעותי כמו הדרך שעשינו. אם בשנים קודמות לא היה בכלל שיח בינינו לבין העירייה, עכשיו יש הנהגה הרבה יותר פתוחה. אפילו קיימנו ישיבה משותפת עם ראש העירייה, צביקה ברוט וסגניו, ירון לוי ואורי בוסקילה".
ברוט אדם דתי, בוסקילה חרדי. איך מגשרים על הפערים?
"אין פערים. בסופו של יום, אדם הוא אדם הוא אדם, וגם הם מבינים את זה. זה לא עניין של העדפה, כבוד האדם והיכולת לתת מקום לכל מי שרוצה ומרגיש שהוא צריך מקום, הן זכויות בסיסיות, וגם בעירייה רואים את זה. בשנה האחרונה, לאור פעילויות קהילתיות של הגל הגאה והרוח הגבית מהעירייה, יצרנו שיח פתוח עם הנהגת העיר והידברות עם כל המחלקות הרלוונטיות. גם במרכז הצעירים יש לנו שותפות מאוד חיובית, ואם יש מקרים של השחתה או ריסוס גרפיטי נגד הקהילה, המענה הוא מיידי".
איך לדעתך יתקבל מצעד גאווה עירוני ראשון בעיר?
"אני מאוד אופטימי. עדיין לא סגרנו קונספט ויש רק תאריך משוער, אבל חשוב לי לציין שלא מדובר במצעד כפי שאנחנו רגילים לראות בתל אביב. לא באנו לשים אצבע בעין לאף אחד. שם זה אירוע תרבותי ותיירותי שמתאים לאופי של עיר ללא הפסקה. כאן זה יהיה אחרת לחלוטין.
לא יהיה עירום ברחובות וגם לא שואו, זה יהיה אירוע שקורא לקבלת האחר ומתן מקום מכובד לכל אדם באשר הוא. בתחום הזה אין הבדל בין קהילה של לקויי למידה או חובבי ספורט, ובין הקהילה הלהט"בית. כולנו בני אדם ולא משנה איפה אתה ממוקם על המפה הפוליטית או הדתית.
כולנו צריכים לכבד את ההטרוגניות שיש בחברה שלנו. עם זאת, כמובן שתמיד יש חשש, כי לא יודעים איך אנשים יגיבו בפעם הראשונה. היו אירועים שבהם באו ילדים וקיללו, אבל כשהם ראו הורים שיושבים עם ילדים ומקריאים להם סיפור, גם הם קלטו שזה משהו אחר. אני מאמין שברגע שהם יראו שמדובר באנשים נורמטיביים, אנשי משפחה ורודפי שלום, הם יבינו שהמטרה חיובית ולא פוגעת באף אחד".
מעיריית בת ים נמסר בתגובה: "מדובר באירוע פרטי שאינו מוכר לנו ועם זאת עירית בת-ים פועלת בשיתוף פעולה למען כלל תושביה בצורה שיוויונית על מנת לתת את השירות הטוב ביותר לכלל תושבי העיר".
לעדכונים - חדשות בת ים