בשנת 2015 נפתח ברחוב בלפור 61 בבת ים עסק מזון זעיר ושמו "דיוויד בייקרי". מנהלי המקום דוד יוסבשוילי ובתו, רבקה בן דוד, עולים חדשים מגאורגיה הביאו לעיר טעמים חדשים ומופלאים. הלקוחות התמכרו, אבל הקושי היה גדול. אחרי שמונה שנים הגיע הזמן להיפרד.
3 צפייה בגלריה
דיוויד בייקרי בבת ים. הגיע הסוף
דיוויד בייקרי בבת ים. הגיע הסוף
דיוויד בייקרי בבת ים. הגיע הסוף
(צילום: באדיבות בעלי המסעדה)

המטעמים האהובים וההצלחה


בית הקפה-מסעדה "דיוויד בייקר" ברחוב בלפור 61 בבת ים, הציע חלק מן המאפים המזרח אירופיים המפנקים ביותר בגוש דן. התפריט כלל מבחר גדול של מאכלים גיאורגיים לצד מגוון סוגי קפה.
המקום היה קטן, סך הכל 40 מ"ר, אבל הצליח ליצור קהל לקוחות נאמן של יוצאי חבר העמים, אך גם תושבי בת ים והסביבה שחיפשו חאצ'פורי, חצ'קולי, חצ'קלילי, פילמני, בלינצ'ס, חינקאלי, צ'בורק, פירוגי, לוביאני ועוד מגוון מאכלים מעוררי תיאבון שקשה להגות בעברית.

קראו גם:

3 צפייה בגלריה
דיוויד בייקרי בבת ים. הגיע הסוף
דיוויד בייקרי בבת ים. הגיע הסוף
דיוויד בייקרי בבת ים. נתגעגע
(צילום: באדיבות בעלי המסעדה)

המקום הפך להצלחה, נכנס לרשימות קולינריות של "הכי טוב" בתחומו, לאחר שהוקם על ידי דוד יוסבשוילי ובתו - רבקה בן דוד, עולים חדשים מגיאורגיה, שהביאו מילה חדשה בקולינריה הישראלית. המבקרים ציינו בהתפעלות שהשניים לקחו את הסגנון המסורתי של המטבח הגאורגי, שדרגו אותו לרמה הגבוהה ביותר, וגם מבחינת הבצקים המיוחדים הם היו טריים ללא תוספות או חומרים משמרים, עם מילויים טריים ושילובים עדינים.
"דיוויד בייקרי" התפרסם כמקום שעובד סביב השעון, הכל היה חם-חם טרי-טרי וישר מהתנור, הדלת לא נסגרה לרגע חוץ משבתות ויום כיפור.

3 צפייה בגלריה
דיוויד בייקרי בבת ים. הגיע הסוף
דיוויד בייקרי בבת ים. הגיע הסוף
דיוויד בייקרי בבת ים. מטעמים שלא מוצאים בכל מקום
(צילום: באדיבות בעלי המסעדה)

הגיע הזמן להיפרד


בשיחה עם "מיינט בת ים" הסבירה בן דוד שלמרות ההצלחה והאהבה הגדולה למקום, המצב הכלכלי וההתנהלות מול הרשויות שברה אותם. השניים החליטו לסגור ולעזוב לא רק את בת ים, אלא גם את ישראל ולשוב לגיאורגיה.
בן דוד: "הייתי כאן, אוהבת את כולם אבל הממשלה הארורה לא השאירה לי ברירה. אני רוצה לנשום אוויר צלול יחד עם הלקוחות ולא מוכנה להיכנע לפקחים ובעלי שררה בשקל".
כרגע, מי שיגיע למקום ימצא דלתות סגורות, אבל כנראה לא לאורך זמן. בעל הנכס, מרקו רוזליו, מעוניין להשכיר את השטח לבית קפה, מאפייה או כל עסק מזון אחר שירצה להפוך למקום הקולינארי הבא של בת ים: "אין תיווך, מבחינת המקום מוכן לעבודה, ואפילו מגיע עם כל הציוד הנדרש להפעלת עסק בתחום המזון. הכניסה יכולה להיות מיידית".
נשארתם עם חשק למאכלים גיאורגיים? קבלו כמה המלצות בבת ים: יצאנו לטעום חינקלי, פילמני וחצ'פורי: חמש מסעדות בבת ים שאתם חייבים להכיר